02 nov. 2021 | 09:38

Mircea Lucescu stârnește controverse: ”După ce a lucrat atât de mulți ani cu un om să îl înjunghie”

Sport
Mircea Lucescu stârnește controverse: ”După ce a lucrat atât de mulți ani cu un om să îl înjunghie”
Mircea Lucescu stârnește controverse: ”După ce a lucrat atât de mulți ani cu un om să îl înjunghie”

Mircea Lucescu stârnește controverse. Deși a trecut mai bine de un an de când a preluat-o pe Dinamo Kiev, alegerea antrenorului român încă nu a fost „digerată” de toată lumea. Cei 12 ani petrecuți la rivala de acum, Șahtior Donețk, s-au soldat cu nu mai puțin de 22 de trofee, dintre care 8 titluri ale Ucrainei, dar și Cupa UEFA, câștigată în 2009. Dar Lucescu a decis să vină pe banca marii adversare, Dinamo Kiev. Iar unele lucruri nu se uită și nu se iartă.

Mircea Lucescu stârnește controverse

Mircea Lucescu este aproape o legendă în fotbalul din Ucraina. Performanțele sale cu Șahtior Donețk au impresionat pe toată lumea. Între 2004-2016, tehnicianul de 76 de ani a transformat gruparea patronată de Rinat Ahmetov într-o forță a Europei ce se bătea de la egal la egal cu „granzii” acesteia. 8 titluri de campioană, 6 Cupe, dar și Cupa UEFA, în 2009, au fost marile realizări acolo. Și, la fel de important, o politică de transferuri ce a adus zeci de milioane de euro în conturile clubului.

Iată de ce, în vara lui 2020, Mircea Lucescu a șocat prin decizia de a o prelua pe marea rivală a celor de la Donețk, Dinamo Kiev. Pentru mulți a fost o trădre de neconceput. La fel, pentru ultrasii echipei din Kiev, sosirea marelui dușman de altădată a fost un lucru greu de acceptat. Întreg sezonul trecut, în ciuda performanțelor exelente, Lucescu s-a confruntat cu ostilitatea grupării dure a suporterilor kieveni. Chiar și când era clar că va aduce titlul, după o „secetă” de 5 sezoane.

”După ce a lucrat atât de mulți ani cu un om să îl înjunghie”

Mutarea făcută de Mircea Lucescu face valuri chiar și acum. Cea mai recentă reacție a venit din partea fosta soției unui jucător de-ai românului din perioada Donețk. Nadezhda Navrotskaya a fost căsătorită cu Anatoliy Tymoshchuk (42 de ani), care a jucat la Șahtior în perioada 1998-2007. Ea a comentat în termeni duri „trădarea” săvârșită de Il Luce. Mai ales că Tymoshchuk a avut el însuși o ofertă de la Dinamo Kiev, dar a refuzat-o categoric.

Acum, Mircea Lucescu e la Dinamo… într-un fel, înțeleg că e cumva normal, dar cred că e mai bine să nu faci astfel de lucruri. Cred că plecarea lui Lucescu la Dinamo este un cuțit în inima lui Akhmetov (n.r – Rinat Akhmetov, patronul lui Șahtior Donețk). Nu e corect să faci asta. După ce a lucrat atât de mulți ani cu un om să îl înjunghie…

Nici nu contează cum te-ai despărțit de omul respectiv, nici nu știu modul în care Lucescu s-a despărțit de Akhmetov. Ai o istorie comună cu omul ăsta și să îți fie atât de ușor să faci asta? Eu n-aș face așa, cu siguranță”, a spus Navrotskaya, potrivit sport.ua.

Totuși, se pare că despărțirea de Șahtior nu s-a produs în cei mai buni termeni. Influențat de persoane din anturajul său, patronul Rinat Ahmetov a decis să renunțe la antrenorul român. Așa că Lucescu nu s-a mai simțit, probabil, dator moral față de gruparea acestuia.

Dar, la Donețk, de curând, câțiva necunoscuți au vandalizat steaua lui Mircea Lucescu de pe Aleea Celebrităților. Ei au turnat vopsea albastră, culoarea celor de la Dinamo Kiev, peste steaua cu numele antrenorului român. Semn clar că Il Luce e perceput, în continuare, ca un adevărat trădator de către fanii fostei sale echipe. Astăzi, Dinamo Kiev joacă pe teren propriu contra celor de la Barcelona, în grupele Champions League. Partida va începe de la ora 22.00.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Miercurea din Săptămâna Luminată, tradiții și superstiții. Ce nu au voie femeile să facă în această zi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro