Mircea Lucescu, despre implicarea sa la Dinamo: „Este nevoie de energie”

Mircea Lucescu, despre implicarea sa la Dinamo: „Este nevoie de energie”
Mircea Lucescu a antrenat echipa Dinamo București în perioada 1985-1990, perioadă în care a cucerit trei titluri de campion

Mircea Lucescu, despre implicarea sa la Dinamo. Situația clubului din Ștefan cel Mare l-a întristat și pe tehnicianul român de la Dinamo Kiev. „Il Luce” i-a antrenat pe „câini” între 1985-1990, perioadă în care a câștigat 3 titluri de campion și a dus echipa până în semifinalele Cupei Cupelor, în ediția 1989-1990. Mircea Lucescu este de părere că toți conducătorii clubului de după Revoluție au dus formația către deznodământul trist de acum, retrogradarea în Liga 2, pentru prima oară în istoria clubului.

Mircea Lucescu, despre implicarea sa la Dinamo

Mircea Lucescu, despre implicarea sa la Dinamo. Gruparea „alb-roșie” a retrogradat pentru prima oară în istoria ei de 74 de ani de pe prima scenă fotbalistică a țării. „Câinii” au pierdut barajul cu U. Cluj și vor juca în Liga 2 în sezonul viitor. Mulți pomenesc deja de eventuala intrare în faliment a clubului care e deja în insolvență, cu datorii de peste 7 milioane de euro.

Mircea Lucescu este una dintre legendele grupării din Ștefan cel Mare. A jucat peste un deceniu în tricoul dinamoviștilor, câștigând 6 titluri de campion în perioada 1964-1977. Mai mult, ca antrenor al echipei, între 1985-1990, a mai adus trei titluri în vitrina clubului, ultimul în 1990. Tot în acel an, o conduce pe Dinamo către semifinalele Cupei Cupelor unde pierdea în fața celor de la Anderlecht, cu un dublu 0-1.

„Este nevoie de energie”

Mircea Lucescu a fost prezent la Târgu-Jiu, unde a primit titlul  de „Doctor Honoris Causa” din partea în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”. El a vorbit cu acest prilej și despre retrogradarea dureroasă a echipei unde a scris istorie. Și asta, pentru că au existat voci care au susținut că tehnicianul cu o avere estimată la 35 de milioane de euro s-ar putea implica în destinul clubului Dinamo.

Lucescu a declarat că în 1990, când a plecat, a lăsat în urmă o echipă formidabilă. „Il Luce” e de părere că toți conducătorii clubului de după acel moment au dus echipa la deznodământul trist de acum.

„Când am plecat, în 1990, era în spate o echipă formidabilă, care juca un fotbal extraordinar. Chiar marele Sacchi spunea că Dinamo poate juca la un nivel înalt câțiva ani. Din păcate acestă echipă s-a destrămat, au plecat mulți jucători. Conducătorii clubului nu s-au mai ocupat de marea performanță, iar această situație s-a propagat. Cei care au condus din 90 până acum au condus spre această direcție”, a declarat antrenorul de 76 de ani, conform Orange Sport.

„Eu am o vârstă”

Mircea Lucescu s-a referit și la posibila sa implicare în salvarea clubului iubit de la desființare și sperata redresare. Tehnicianul a spus că el are o vârstă, 76 de ani, dar sunt mulți oameni tineri, care iubesc echipa Dinamo și care pot face ceva concret pentru aceasta.

„Eu am o vârstă, este greu, dar sunt atâția tineri, cu entuziasm, care iubesc mult pe Dinamo. Mă gândeam și la Lupescu, am văzut reacția lui, de aceea spun că sunt mulți oameni entuziaști care pot prelua clubul. Este nevoie de energie, de entuziasm, ca să poată face lucruri frumoase, care să conducă cum trebuie un club de asemenea statură”, a mai transmis Mircea Lucescu, în legătură cu situația de la Dinamo, conform sursei citate.

Mircea Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din vara lui 2020. Recent, antrenorul român a anunțat că nu are de gând să părăsească gruparea în ciuda situației dezastruoase din Ucraina, din cauza invaziei militare a Rusiei în țara vecină.