Mircea Lucescu a anunțat unde va antrena în sezonul viitor. Antrenorul român e categoric

Mircea Lucescu a anunțat unde va antrena în sezonul viitor. Antrenorul român e categoric
Antrenorul Mircea Lucescu a preluat-o pe Dinamo Kiev în vara anului 2020

Mircea Lucescu a anunțat unde va antrena în sezonul viitor. Antrenorul român de la Dinamo Kiev trece printr-o situație neobișnuită după ce echipa sa a fost nevoită să se „autoexileze” din Ucraina în condițiile agresiunii militare a Rusiei. După efectuarea unui „turneu pentru pace” prin Europa, Mircea Lucescu e categoric în privința viitorului său în următorul sezon.

Mircea Lucescu a anunțat unde va antrena în sezonul viitor

Mircea Lucescu a anunțat unde va antrena în sezonul viitor. Tehnicianul de 76 de ani de la Dinamo Kiev trece printr-o situație neobișnuită. În condițiile declanșării războiului din Ucraina, el și echipa pe care o antrenează au fost nevoiți să plece din țara vecină și încercând să rămână aproape de fotbal.

Mircea Lucescu a fost foarte vehement în privința agresiunii militare a Rusiei, care a răvășit nu doar fotbalul, ci pși milioane de destine din țara vecini.

„Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o poveste de crimă. Putin este un criminal! Acest război este barbar. Vedem copii și femei murind. Spitale și clădiri civile sunt bombardate. Este de neimaginat ce se întâmplă. Întreaga lume trebuie să sprijine acum Ucraina! Repet: Putin este un criminal, iar ceea ce se întâmplă în Ucraina depășește chiar și cele mai proaste imaginații.
Am plecat în România, dar încă încerc să ajut în diverse moduri, inclusiv pe fotbaliștii mei cu care sunt în contact”, a declarat Lucescu, pentru sportowefakty.wp.pl.

Antrenorul român e categoric

Mircea Lucescu s-a reunit cu elevii săi în România, apoi au plecat într-un „turneu pentru pace” în cadrul căruia au susținut mai multe meciuri amicale caritabile. În acest timp, federația de la Kiev a decis ca titlul să nu se acorde în acest an, în condițiile în care campionatul a fost suspendat din cauza situației din țară. În această situație, Șahtior Donețk și Dinamo Kiev vor juca, totuși, în Champions League, fiind ocupantele primelor două locuri în momentul deciziei federației.

Mircea Lucescu a declarat în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe gsp.ro că a primit cîteva oferte în această perioadă, dar că nu are de gând să plece de la Dinamo Kiev.

„Am contract până în 2024, deocamdată nu pot să las echipa în haosul ăsta. Oferte există, foarte serioase… Am avut și de la Fenerbahce! Dar momentan lucrurile nu mai sunt valabile.

Eu nu pot să las Dinamo Kiev în situația asta. Pentru nimic în lume. Ar fi un semn de lașitate. Plus de asta eu am trecut prin toate în fotbal. Și prin războaie… Dar niciodată n-am trecut printr-o situație în care să joc în competiții europene fără să am meciuri în campionat. Acum este vorba de un alt timp de organizare. Am nevoie de un meci la nivel important în fiecare săptămână”, a declarat Il Luce potrivit sursei citate.

Mircea Lucescu a dezmințit și zvonurile privind vânzarea echipei de către patronul Igor Surkis. În schimb, 12 jucători ai grupării vor pleca la naționala Ucrainei. Aceasta va juca în Scoția, pe 1 iunie, semifinala barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2022. Învingătoarea o va întâlni pe Țara Galilor, pe terenul acesteia, în 5 iunie, pentru a stabili ultima reprezentantă a Europei la Cupa Mondială din Qatar.