Echipa lui Mircea Lucescu a învins-o pe Borussia Dortmund. Suma impresionantă ce s-a strâns cu ocazia partidei caritabile desfășurate în Germania VIDEO

Echipa lui Mircea Lucescu a învins-o pe Borussia Dortmund. Suma impresionantă ce s-a strâns cu ocazia partidei caritabile desfășurate în Germania VIDEO
Mircea Lucescu, în mijlocul fotbaliștilor de la Dinamo Kiev și Borussia Dormung, înaintea partidei caritabile ce a avut loc în Germania

Echipa lui Mircea Lucescu a învins-o pe Borussia Dortmund. Dinamo Kiev și-a continuat turneul pentru pace pe care-l desfășoară prin Europa o partidă caritabilă contra fostei finaliste a Champions League și ocupanta locului secund în Bundesliga. Încasările au fost donate victimelor ucrainene ale războiului declanșat de Rusia în țara vecină. Partida dintre echipa lui Mircea Lucescu și gruparea vedetelor Haaland și Reus a adunat o sumă consistentă, în tribune luând loc peste 35.000 de spectatori.

Echipa lui Mircea Lucescu a învins-o pe Borussia Dortmund

Echipa lui Mircea Lucescu a învins-o pe Borussia Dortmund. Dinamo Kiev își continuă turneul pentru pace pe care-l desfășoară prin Europa pentru strângerea de fonduri în beneficiul victimelor ucrainene ale războiului declanșat de Rusia.

Elevii antrenorului român de 76 de ani au evoluat, marți seară, pe Westfalenstadion din Dortmund, contra fostei finaliste a Champions League și ocupantă a locului secund în Bundesliga. Nu mai puțin de 35.000 de spectatori au fost prezenți în imensa arenă, creând o atmosferă emoționantă de solidaritate cu poporul ucrainean greu încercat.

Mii de steaguri ale Ucrainei au putut fi observate în tribune, alături de mai multe mesaje emoționant: „Opriți genocidul din Mariupol”, „Putin, oprește-te” sau „Vrem pace în Ucraina”.

Suma impresionantă ce s-a strâns cu ocazia partidei caritabile desfășurate în Germania

Gruparea antrenată de Mircea Lucescu s-a impus cu 3-2, în fața unei echipe din care n-au lipsit din formula de start marile vedete, Erling Haaland și Marco Reus. Ivan Matviiciuk (16 ani), un jucător al echipei Under-17 a clubului Şahtior Doneţk, care a fugit din Ucraina împreună cu mama şi bunicul său, a ajutat la prezentarea campioanei Ucrainei, iar Nikita Semenov (13 ani), de la Dinamo Kiev, care locuieşte într-un sat al fundaţiei „SOS Copiii’” din Berlin, a dat lovitura de start, scrie Agerpres.

Meciul a fost arbitrat de ucraineanul Denis Şurman în prima repriză şi de germanul Patrick Ittrich în a doua. Tânărul fotbalist ucrainean Alan Aussi, de origine siriană, care locuieşte în casa unui membru al staff-ului echipei Borussia şi se antrenează cu echipa Under-23 a clubului, a jucat pentru echipa din Dortmund.

Scorul a fost deschis de gazde rapid, în minutul 4, prin englezul Jamie Bynoe-Gittens, 17 ani. Buyalskyy și Vladyslav Vanat au întors tabela în minutele 9 și 11. Cel din urmă, un vârf în vârstă de 20 de ani, a mai punctat o dată înaintea pauzei. Tot un puști de 17 ani, Tom Rothe, a semnat și a doua reușită a lui BVB, în minutul 65.

În tribune au fost 35.000 de spectatori

Meciul pentru pace dintre echipa lui Mircea Lucescu și Borussia Dortmund a strâns peste 400.000 de euro, suma fiind constituită din donațiile spectatorilor prezenți la întâlnire.

„Este vorba de a transmite un semnal, un semn de solidaritate cu Ucraina, câştigând nişte bani pentru a face o acţiune umanitară. De asemenea, este şi un semn de a ne pronunţa împotriva acestui război josnic”, a declarat directorul clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, pentru canalul ZDF.

Mircea Lucescu și fotbaliștii săi au mai susținut trei partide în cadrul „turneului pentru pace”. Dinamo Kiev a învins cu același scor, 3-1, pe Legia Varșovia și Galatasaray, remizând, 0-0, cu CFR Cluj. Următoarea întâlnire din cadrul turneului va fi în Croația, contra celor de la Dinamo Zagreb, pe 28 aprilie.

Foto: Facebook/FC Dynamo Kyiv