28 feb. 2024 | 18:17

Mircea Geoană a rupt tăcerea despre alegerile prezidențiale din 2024. I-a spus totul lui Mihai Gâdea: ‘E anul independenților în politică’

News
Mircea Geoană a rupt tăcerea despre alegerile prezidențiale din 2024. I-a spus totul lui Mihai Gâdea: ‘E anul independenților în politică’
Mircea Geoană a rupt tăcerea despre alegerile prezidențiale din 2024

În anul în care românii vor fi chemați la urne de patru ori, Mircea Geoană a rupt tăcerea despre alegerile prezidențiale din 2024. Mulți vorbesc despre o posibilă candidatură a actualului Secretar General Adjunct al NATO pentru cea mai importantă funcție din stat.

Ce spune Mircea Geoană despre alegerile prezidențiale din 2024

Au trecut 15 ani de la rezultatele controversate ale alegerilor prezidențiale ce i-au oferit lui Traian Băsescu al doilea mandat la Palatul Cotroceni, în ciuda faptului că numărătoarea inițială a voturilor îl arăta ca mare câștigător pe Mircea Geoană.

Acum, într-un moment în care ne învecinăm cu o țară în război, tensiunile în Europa sunt tot mai mari, iar principalele partide politice nu și-au anunțat candidații, actualul Secretar General Adjunct al NATO a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024, mulți dorindu-și să îl vadă în cursa pentru cea mai importantă funcție în statul român.

„Românii știu că alegerea președintelui în acest an este cea mai importantă alegere prezidențială din ultimii 25 de ani. Fără îndoială. De ce? Pentru că lucrurile-s complicate. Pentru că e final de regim politic, pentru că se schimbă lumea, că avem război colo, avem război în sud, lucrurile sunt complicate. Oamenii vor să fie siguri că își dau viitorul – poporul, nu partidele – pe mâna unui președinte pe care ei să-l aleagă, nu mașinăria de partid.(…)

Este prima dată în istoria de 25 de ani a alegerilor românești când nu se știu candidații la prezidențiale din partea partidelor românești, parlamentare. Prima dată. Suntem în luna – aproape martie. Am mai devansat și alegerile pentru septembrie, din motive pe care poate le vom comenta.(…) Pentru că este evident că nu au candidați de calibrul pentru a putea fi aleși de către români într-un moment atât de complicat”, a spus Mircea Geoană, la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Geoană a dezvăluit motivul pentru care România se implică în războiul din Ucraina: ”Știm ce înseamnă presiunea unui colos”

Mircea Geoană a rupt tăcerea despre alegerile prezidențiale din 2024. I-a spus totul lui Mihai Gâdea: ‘E anul independenților în politică’

Foto: Profimedia

„Eu am fost la partid. Ce să mai caut la partid?”

Fostul lider PSD a punctat că „românii conștientizează de fiecare dată, mai ales acum, că alegerea președintelui este o problemă de importanță istorică pentru viitorul acestei țări”.

„Eu am fost la partid. Ce să mai caut la partid?

Eu am spus încă o dată și o spun încă o dată, pe toate cifrele, pe toate sondajele, în clipa de față, un candidat independent, care poate să reprezinte întreaga națiune nu doar un partid, are o șansă mai mare să câștige prezidențiala decât un candidat de partid.”

Te-ar putea interesa și: Mircea Geoană, despre conflictul din Ucraina: „Anticipăm că va fi de lungă durată. Niciuna dintre părți nu poate câștiga decisiv”

Parteneri
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Redactia.ro
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Adelina Pestrițu zguduie internetul românesc cu cel mai recent anunț. Mii de oameni au reacționat!
Unica.ro
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în fapt
EVZ.ro
Star Matinal. Dan Ciotoi, luptă cruntă cu boala! Cum a fost salvat artistul, în ultima clipă. A fost la un pas de moarte: ”Dacă întârziam câteva ore...” / VIDEO
Spynews
Maghiarii au pus pe jar toată Transilvania. Este scandal total în politică: Este o creatură hidoasă
Capital.ro
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se RECALCULEAZĂ PENSIILE de DOUĂ ORI!
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Horoscop săptămânal 13 - 19 mai 2024: Taurii au o perioadă deosebită în viața lor
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro