Mircea Badea a rupt tăcerea! De ce s-a înfuriat prezentatorul de la Antena 3 pe Liviu Dragnea

Mircea Badea a rupt tăcerea! De ce s-a înfuriat prezentatorul de la Antena 3 pe Liviu Dragnea
Mircea Badea a criticat o decizie luată de Liviu Dragnea

Mircea Badea a erupt (din nou) la Antena 3, după ce Liviu Dragnea a anunțat că vrea să mai ofere o gratuitate pentru toți studenții. Prezentatorul emisiunii În gura presei ia foc atunci când aude că li se acordă „privilegii” studenților, pentru că al n-a primit niciunul când era student și nu i se pare corect ca alții să mai primească vreodată.

Liviu Dragnea a vorbit la Antena 3 despre gratuitatea pe tren pe care o au studenții, masteranzii și doctoranzii de când guvernează PSD și nu regretă că a făcut asta, chiar dacă s-a supărat Mircea Badea pe el. Ba mai mult de-atât, vrea să ofere gratuitate sau măcar o reducere și la biletele de avion:

„Știu că ne-a certat Mircea Badea foarte mult pentru că am dat gratuitate studenților pe tren. Eu nu regret acest lucru și nu ne vom opri aici cu facilitățile. Este o șansă pe care le-o dăm. M-a întrebat o studentă în Dâmbovița de ce nu extindem această facilitate și pentru transportul aerian, măcar 50% pe cursele interne. Am vorbit și o vom face și p-asta! Are sens. Ajutăm astfel și companiile din România”, a declarat președintele PSD la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Mihai Gâdea.

Mircea Badea nu e de acord cu gratuitățile date studenților

Era de așteptat ca Mircea Badea să nu „înghită” așa ceva, nici măcar când prezintă În gura presei, așa că a răbufnit iar pe marginea acestui subiect:

„Am fost și eu student mai mulți ani decât ar fi durat facultatea în mod normal. Știți de ce? Pentru că am muncit. Mie nu mi-a dat nimeni un capăt de ață. Nici n-am cerut. Nici nu mi s-a părut firesc să îmi dea cineva ceva. Am muncit de am behăit. Am terminat, la un moment dat, și facultatea. Văd tot timpul discursul ăsta: „cum este în America”. Dar știți cum este în America? Studentul face împrumut la bancă de câteva sute de mii de dolari. Se numește împrumut de studii. Plătește facultatea pentru el, iar studentul, după ce termină studiile și devine adult în câmpul muncii, plătește creditul acela. Așa este de dreapta, așa este în America.”

mircea badea
Mircea Badea n-a fost niciodată de acord cu gratuitățile acordate studenților

Prezentatorul de la Antena 3 are și o soluție salvatoare pentru ca studenții din România să o ducă mai bine, fără „pomeni” din partea statului:

„O parte din studenții români sunt în regulă, de bun simț, nu sunt aroganți, nici superiori, își văd de treaba lor și învață. Dar mai sunt unii studenți plini de tupeu care doar cer și dau verdicte. La muncă! Ești ditamai hăndrălăul… atunci du-te și muncește! Așa se întâmplă în orice țară civilizată. Vrei bani? Înveți, ai rezultate și primești bursă. Îi învață milogi când li se dă gratis. Nu cred că este sănătos pentru societate. Cum nu cred că este în regulă să fie scutiți IT-iștii de impozite. […] Mi se urcă sângele în cap. Mie nu mi-a dat nimeni un capăt de ață și nici nu cred că este normal. Din banii mei, din impozite, vreau să se facă lucruri utile și corecte, nu pomeni pentru studenții care vor să ducă la munte și la mare în timp ce dau lecții despre anticomunism și de dreapta ei fiind niște întreținuți”, a mai spus oderatorul potrivit DCnews.

O bună parte dintre conflictele verbale pe care le-a avut prezentatorul, de-a lungul anilor, au fost cu generațiile ceva mai tinere decât el. Lui îi place să-i numească sarcastic și batjocoritor „tinerii frumoși și liberi”. Este clar de mult timp că fanii săi, la fel ca și cei ai Antenei 3, nu sunt mai tineri de 40 – 45 de ani, așa că nu are rezerve să-și manifeste repulsia față de toți tinerii care nu sunt de acord cu ideile și comportamentul său.