Mircea Badea a pierdut procesul cu Mălin Bot și, implicit, 250.000 de euro pe care îi ceruse drept despăgubiri

Mircea Badea a pierdut procesul cu Mălin Bot

Mircea Badea a pierdut în primă înstanță procesul cu Mălin Bot. Prezentatorul emisiunii În Gura Presei, de la Antena 3, îi ceruse 250.000 de euro despăgubiri pentru afirmații mincinoase și denigratoare. După 3 luni de la decizia judecătorilor, a fost redactată și motivarea.

Mircea Badea a pierdut procesul cu Mălin Bot

Mălin Bot a fost dat în judecată de Mircea Badea în urma mai multor mesaje pe care acesta le-a publicat pe Facebook. În unul dintre ele, Mălin Bot a scris: „Un reprezentant al trustului Intact a dat asigurări că Badea nu a pățit nimic, pentru că maimuțele sunt obișnuite să cadă de la înălțimi mari, din copaci sau de pe clădiri.”

Într-o altă postare, Mălin Bot scria: „Săptămâna trecuta îmi repetau numele în batjocură, ca niște oligofreni, Mihai Gâdea și Mircea Badea. Azi a ținut cineva să îmi trimită un link către o înregistrare. Prin 2013 facea la fel răposatul Corneliu Vadim Tudor.”

Mircea Badea l-a dat în judecată pe Mălin Bot și i-a cerut 250.000 de euro despăgubiri, dar a pierdut procesul în prima instanță, în luna aprilie. Între timp, judecătorii au redactat motivarea sentinței.

„Tribunalul are în vedere în privința toleranței reclamantului la eventualele afirmații care pot fi apreciate ca jignitoare, că însuși acesta este cunoscut ca având un stil jurnalistic mai mult decât acid, deseori presărat cu expresii de genul celor imputate prin acțiunea de față”, se arată în motivarea sentinței.

Pe lângă suma de 250.000 de euro, Mircea Badea a mai solicitat ca Mălin Bot să retracteze în public cele afirmate la adresa reclamantului în perioada 2 iunie 2015 – 28 martie 2018. Cei doi se află în conflict de mai mult timp și își transmit mesaje denigratoare.

„Tribunalul constată că articolele publicate vizează un subiect de interes public dezbătut în mod constant de televiziuni și în ziare, fiind de notorietate acest aspect, iar prin postările pârâtului pe Facebook sau pe blogul său, acesta își expune opinia pe subiectul dezbătut”, au precizat judecătorii în motivarea deciziei pe fond.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI