Ministrul Sănătății care crede că oamenii ar trebui lăsați să bea, să fumeze și să mânânce cât vor

Foto: Facebook Sylvi Listhaug

Un oficial guvernamental, ministru al Sănătății, a stârnit dezbateri aprinse după ce s-a dovedit extrem de tolerant față de oamenii care beau, fumează și mânâncă produse din carne roșie.

Ministrul Sănătății din Norvegia a făcut mai multe declarații controversate. Sylvi Listhaug a spus, între altele, că fumătorii nu ar trebui făcuți să se simtă marginalizați din partea societății. Oficialul crede că oamenii ar trebui să aibă dreptul să facă ce vor.

Ministrul Sănătății din Norvegia e de părere că cetățenii ar trebui lăsați să bea, să fumeze și să consume ce vor, când vor.

De ce crede ministrul că oamenii ar trebui lăsați să bea și să fumeze

Sylvi Listhaug, ministrul Sănătății din Norvegia, crede că cei care fac excese nu trebuie priviți altfel. Este, până la urmă, alegerea lor și statul nu ar trebui să intervină în niciun fel, e de părere ministrul. Autoritățile pot doar informa, în opinia acestuia.

„Când vine vorba de sănătatea publică, pentru mine este foarte simplu. Nu intenţionez să fac poliţie morală şi nu voi spune oamenilor cum să-şi trăiască viaţa, dar am de gând  să ajut oamenii să obţină informaţii care să formeze o bază pentru capacitatea de a face alegeri. Oamenii ar trebui să aibă dreptul să fumeze, să bea şi să mănânce carne roşie cât doresc. Autorităţile pot doar să informeze, dar oamenii ştiu destul de mult ceea ce este sau nu sănătos, cred. Fumătorii sunt consideraţi nişte paria”.
Sylvi Listhaug, ministrul Sănătății din Norvegia

Declarațiile extrem de sincere ale ministrului Sănătății nu au fost, însă, pe placul tuturor. Reprezentantul unei unei asociaţii care luptă împotriva cancerului susține că acestea sunt periculoase. „Mulţi vor adera la ceea ce spune ea, ceea ce înseamnă că sănătatea publică a mai regresat cu câteva decenii”, a spus acesta.

Ministrul nu e la primele declarații sau fapte controversate. În trecut, ea a atras atenția publică după ce a decis să sară într-o barcă de salvare în Marea Mediterană. A vrut să simtă pe pielea ei, după cum declara ulteriore, cum e să fi refugiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI