Ministrul Muncii, atac la Klaus Iohannis pe tema banilor pentru pensii. Anunțul oficial

Ministrul Muncii, atac la Klaus Iohannis pe tema banilor pentru pensii. Anunțul oficial
Ministrul Muncii, atac la Klaus Iohannis pe tema banilor pentru pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, l-a atacat vineri pe președintele Klaus Iohannis, printr-un mesaj pe Facebook. Mărul discordiei: pensiile. Anunțul oficial.

Ministrul Muncii, atac la Klaus Iohannis pe tema banilor pentru pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îl atacă pe Klaus Iohannis sau, după cum îl numește acesta, ”reclamă la un film de groază”. Oficialul susține că liderul statului nu este apt să conducă ”nici măcar o scară de bloc” și că în timp ce numără miniștri, PSD numără ”creșterile de pensii și salarii, zecile de mii de kilometri asfaltați și miile de localități care au primit apă și canal”.

Ministrul Muncii, atac la Klaus Iohannis pe tema banilor pentru pensii. Anunțul oficial
Budăi susține că liderul statului nu este apt să conducă ”nici măcar o scară de bloc”

De asemenea, Marius Budăi scrie și că un nou guvern fără PSD ”va pune în practică o masacrare a veniturilor populației”. Ministrul Muncii își încheie mesajul cu o sugestie: ”doar PSD poate garanta că salariile și pensiile vor fi plătite mereu la timp”.

Mesajul oficialului către liderul statului

”Președintele Iohannis este o reclamă la un film de groază, care va rula în toată România dacă domnia sa câștigă alegerile și își pune „guvernul meu.” Se fac în curând doi ani de când președintele tot amenință că nu vor fi plătite salariile și pensiile.

Ar fi două explicații pentru aceste ieșiri cu recidivă: ori domnia sa suferă de sindromul drobului de sare, caz în care se recomandă ceai de tei împreună cu un concediu de odihnă prelungit; ori zgândăre fundul unui ceaun uscat în speranța că va mai aduna niște firimituri electorale.

În primul caz, nu este apt să conducă nici măcar o scară de bloc, în al doilea, dă dovadă de nepăsare față de români și de consecințele pe care astfel de declarații iresponsabile le au asupra oamenilor și a mersului economiei.

Însă, vă spun sincer, eu nu cred că cele două variante de mai sus sunt adevărate! Cred că adevărul este mult mai grav. Cred că, prin aceste declarații, domnul Iohannis vrea să pregătească opinia publică pentru un val de amputări ale veniturilor populației, pe care opoziția le va face dacă pun mâna pe putere.

Ministrul Muncii, atac la Klaus Iohannis pe tema banilor pentru pensii. Anunțul oficial
Mesaj ministrul Muncii

Și vă spun și de ce vor comite aceste amputări ale salariilor și pensiilor: pentru că vor putea astfel să-și justifice, în mod cinic, eternul discurs cu „greaua moștenire”; pentru că în afară de tăieri nu știu să facă nimic altceva, nu au un plan, o strategie, un program de guvernare; și pentru că ei nu cred că românii merită salarii decente și că pensionarii trebuie să aibă bani de alimente și de îngrijiri medicale.

Domnule Președinte Iohannis, în timp ce dumneavoastră ne numărați miniștrii, noi suntem mai modești și numărăm creșterile de pensii, de salarii, zecile de mii de km asfaltați, miile de localități care au primit apă și canal. Fiecare numără ce poate.

Păcat, însă, domnule Iohannis, că după cinci ani în cea mai înaltă funcție în stat tot nu cunoașteți legile țării. De exemplu, aceea că un ministru demisionar nu-și poate delega atribuțiile și că el trebuie înlocuit de îndată cu un interimar. De îndată, domnule Președinte, înseamnă de îndată. Nu într-o săptămână.

Multă lume mă întreabă: avem motive să ne temem? Sunt în siguranță pensiile și salariile? Vă spun, da! Aveți motive să vă temeți, pentru că dacă domnul Președinte va primi ce își dorește — un nou mandat și „guvernul meu” — prima grijă va fi să pună în practică o masacrare a veniturilor populației. Nu pentru că nu sunt bani, ci pentru că așa cred ei că e bine, ca românii să aibă venituri mai mici.

Dar, atâta timp cât PSD va guverna această țară, și atâta timp cât veți da votul corect, vă garantez că salariile și pensiile vor fi plătite mereu la timp, până la ultimul leu. Și așa, domnul Președinte Iohannis va rămâne doar o reclamă repetitivă la un film pe care nu va veni nimeni să-l vadă.”