Lovitura primită de Liviu Dragnea din partea americanilor. Sunt vizați și copiii fostului lider PSD

Lovitura primită de Liviu Dragnea din partea americanilor. Sunt vizați și copiii fostului lider PSD
Liviu Dragnea are interdicție de a intra în SUA. Foto: republica.ro

Liviu Dragnea a primit o lovitură dură din partea americanilor. Departamentul de Stat al SUA a anunțat că fostul lider PSD are interdicție de a intra în Statele Unite ale Americii din cauza actelor de corupție în care a fost implicat. Decizia îi vizează și pe cei doi copii ai lui Dragnea.

Liviu Dragnea are interdicție de a intra în SUA

Departamentul de Stat al SUA a precizat că decizia care îi interzice lui Liviu Dragnea să intre în Statele Unite ale Americii reprezintă angajamentul americanilor în lupta împotriva corupţiei şi sprijinirea statului de drept în România. Interdicția a fost pusă din cauza implicării semnificative a fostului președinte PSD în acte de corupție.

„Acţiunea de azi trimite un mesaj puternic. Statele Unite sunt decise să lupte împotriva corupţiei şi să susţină statul de drept în România”, a anunţat purtătorul de cuvânt al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Legea din SUA prevede că măsura secretarului de stat de interzicere a intrării pe teritoriul SUA pentru Liviu Dragnea se aplică și apropiaților familiei, ceea ce înseamnă că nici cei doi copii ai fostului lider PSD nu vor putea să mai călătorească peste Ocean.

Liviu Dragnea se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispășește o condamnare definitivă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pe care a primit-o pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Fostul lider PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, pe care a primit-o în dosarul referendumul pentru folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.