14 nov. 2019 | 12:25

Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă. PSD a condus economia pe metoda Al Capone: “Situația e gravă”

Știri generale
Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă. PSD a condus economia pe metoda Al Capone: “Situația e gravă”

Ministrul de Finanțe a făcut un anunț cât se poate de îngrijorător pentru români, în această joi, când a dezvăluit cât de mare este gaura din bugetul de stat, dar și ce prăpăd a lăsat în urmă Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă. S-ar părea că noile cifre sunt cu adevărat de speriat, depășind orice viziune pesimistă, mai ales spre final de 2019.

Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă

Florin Cîţu a anunțat că modul de operare al guvernului anterior a dus la o situație neașteptat de dificilă. Ministrul din Guvernul Orban a mai dezvăluit că România a fost condusă, în ultimii ani, în stilul al Capone, făcând referire la folosirea a două registre. Gangsterul american avea unul pentru el, iar celălalt oficial, pe care să-l prezinte la Fisc. Totodată, oficialul a mai punctat și faptul că trebuie să se intervină foarte rapid, mai ales că deficitul bugetar de la finele lui 2019 va fi unul ce depășește 4% din PIB.

Ministrul Finanțelor anunță prăpădul lăsat de Guvernul Dăncilă. PSD a condus economia pe metoda Al Capone: “Situația e gravă”

Florin Cîțu a subliniat faptul că Guvernul Dăncilă a lăsat prăpăd în urmă

„Cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai pesimite așteptări ale mele. Am aflat că situația reală nu era cunoscută sau anticipată nici de partenerii noștri internaționali. Concluzia este că România, în ultimii 3 ani de zile, a fost condusă după două bugete. A fost un buget cel prezentat în Parlament, și un al doilea buget, care avea toate informațiile reale și care era folosit pentru finanțarea baronilor locali. Exact metoda al Capone, cu doua registre; unul pentru Fisc și unul pentru el”, a declarat Florin Cîțu.

”Datele din buget au fost schimbate după plac, pentru a acoperi ilegalitățile. Bugetul național a fost transformat dintr-un instrument pentru susținerea economiei într-un instrument îl slujba partidului. O altă concluzie mai simplă de atât nu pot să găsesc. Cum erau transferați acești bani către interese de partid. Instrumentul era rectificarea bugetară. La începutul anului, bugetele păreau că sunt dimensionate ok, însă rectificările bugetare luau acești bani și îi transferau către interesele de partid. Nu se puteau face aceste lucruri fără complicitatea Comisiei Naționale de Statistică și Prognoză și fără câteva artificii contabile”, a mai adăugat ministrul Finanțelor, potrivit Mediafax.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro