Ministrul Educației vine cu o veste cruntă pentru toți elevii. Cât timp ar mai putea rămâne școlile închise? Mulți dintre ei nici nu vor să mai audă de școala online.
Ministrul Educației a venit cu un anunț despre felul în care instituțiile de învățământ își vor face activitatea în perioada ce urmează. Oficialul a susținut că școlile ar putea rămâne închise și după vacanța de două săptămâni oferită de curând elevilor, dacă evoluția epidemiologică se menține nefavorabilă.
Din nefericire pentru mulți dintre elevi care nu se împacă deloc cu predarea online, școlile ar putea rămâne închise și după 8 noiembrie. Sorin Cîmpeanu a anunțat că nu este de acord deloc cu prelungirea vacanței de două săptămâni.
Cel din urmă a precizat că dacă situația epidemiologică se menține nefavorabilă, învățăceii vor rămâne să ia din nou exclusiv cursuri online. Ministrul a declarat că cele două săptămâni de vacanță forțată vor fi recuperate, astfel urmând ca structura anului școlar să fie modificată.
„Orele se pot recupera prin modificarea structurii anului şcolar. Pentru elevii din învăţământul primar şi pentru cei din grădiniţe este vorba doar de cinci zile de vacanţă suplimentară. (…)
Mâine deja vom avea discuţii cu reprezentanţii elevilor şi ai profesorilor pentru a vedea care este cea mai bună variantă. Sigur este variantă de recuperare. Nu va fi pierdută nicio zi de şcoală, dacă vacanţa va fi de două săptămâni.
Dacă însă evoluţia epidemiologică nu va permite revenirea cu prezenţă fizică în data de 8 noiembrie, lucrurile vor fi mai grave şi soluţia mă tem că nu va mai putea fi acceptată sub forma unei vacanţe suplimentare. Va trebui să identificăm soluţii care să facă posibilă predarea online cu pierderi cât mai mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.
Ministrul Educației a mai explicat și că s-a decis ca toți elevii să intre în vacanță preț de două săptămâni începând de luni, continuând cu faptul că predarea online este în acest moment posibilă pentru jumătate din teritoriul României.
Din nefericire, cealaltă jumătate nu are o conexiune de internet capabilă pentru a asigura predarea online. Oficialul a subliniat că situația este cu adevărat gravă, iar elevii sunt cei care vor trebui să plătească pentru greșeala multora de a alege să nu se vaccineze.
„Predarea online în acest moment este posibilă, real, doar pentru jumătate din teritoriul României, pentru că cealaltă jumătate nu are o conexiune internet capabilă să asigure predare online, cel mult poate asigura transmiterea unor teme pe WhatsApp sau pe e-mail, ceea ce nu este predare online.
Deci situaţia este gravă, nu am înţeles să ne vaccinăm, am ajuns în această situaţie, din nou elevii vor trebui să plătească pentru greşelile noastre, ale adulţilor, din păcate”, a mai precizat ministrul.