Ministrul Educației, anunț important pentru elevi. Ce se întâmplă cu zilele de vacanță suplimentară

Ministrul Educației, anunț important pentru elevi. Ce se întâmplă cu zilele de vacanță suplimentară
Ministrul Educației, anunț pentru elevi despre zilele de vacanță suplimentară

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că orele remediale vor fi permise în localitățile unde rata de incidență este mai mică de 6 la mia de locuitori. Și grădinițele vor putea organiza activități educaționale, cu avizul DSP.

Ministrul Educației, anunț pentru elevi: Școlile nu se închid! Zilele de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică

„2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea acum. Conform Ordinului de Ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce vor ieși din carantină localitățile unde funcționează aceste școli. Aș vrea să fac o precizare importantă! Școlile nu se închid pentru că elevii claselor terminale nu vor avea programul modificat!

Avem 20 de zile de vacanță. 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 și 10 aprilie, și 10 zile de vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie și 9 mai. Cele două săptămâni de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică.

Spun că nu se închid pentru că activitățile remediale se vor putea organiza la cerere inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea grădinițele vor putea solicita efectuarea de activități didactice cu copiii, cu avizul DSP!

Avantajul este că aceste zile de vacanță suplimentară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iunie cu condiția respectării regulilor în școli, cu condiția bunului mers al campaniei de vaccinare în școli, cu condiția testării masive în școli”, a declarat ministrul Educației într-o conferință de presă.

Luna de vacanță a dus la ample controverse

În vreme ce copiii au primit cu bucurie vestea că vor avea o lună de vacanță în această primăvară, părinții au amenințat că vor picheta sediul Ministerului Educației. Cîmpeanu nu dă înapoi și spune că respectă astfel o condiție impusă de Ministerul Sănătății, pentru a limita răspândirea virusului în perioada Paștelui. Pe de altă parte, ar putea accepta ca anul școlar să se termine mai repede, adică la sfârșitul lunii iunie. Vacanța este stabilită pentru intervalul 2 aprilie – 4 mai.

„Insistăm să rămânem pe o vacanță care să facă o punte între data de 12 aprilie și data de 29 aprilie. Este o decizie luată împreună cu Ministerul Sănătății, care ne-a spus că în luna aprilie va fi un nou vârf epidemiologic”, a răspuns oficialul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI