Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre reînceperea anului școlar. Ce se întâmplă cu elevii

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre reînceperea anului școlar. Ce se întâmplă cu elevii
Ministrul Educației, noi precizări despre înghețarea anului școlar. ”Am discutat cu miniștrii din toate țările UE!”

Ministrul Educației Monica Anisie a precizat că nu vor începe cursurile până când elevii și profesorii nu se vor afla în siguranță. De asemenea, Monica Anisie a mai precizat că nu se pune însă problema înghețării anului școlar, anunță edupedu.ro.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre reînceperea anului școlar

Întrebată cât timp va fi prelungită măsura închiderii școlilor, ministrul Educației a declarat la Antena 3: ”Nu e cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”.

De asemenea, Monica Anisie a anunțat că nicărieri în Europa nu s-a luat măsura înghețării anului școlar și a menționat că este exclusă o asemenea măsură în țara noastră. Ministrul a mai fost întrebată dacă există și vreo estimare referitoare la data până când școlile rămân închise.

Nu se îngheață anul școlar

„După cum bine știți măsura este sau va fi luată în funcție de evoluția infectărilor și împreună cu colegii mei din Ministerul Educației ținem legătura cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu Ministerul Sănătății și vom lua măsurile care se impun în momentul în care vom avea de la aceștia comunicate clare. Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”,a fost declarația Monicăi Anisie, ministrul Educației.

Ministrul Educației a reiterat: „Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din Europa, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură”.

Reamintim că școlile și universitățile au suspendat cursurile la data de 11 martie, iar scenariile luate în calcul de către autorități indică că cel mai repede s-ar putea relua cursurile la începutul lunii mai. În plus, ministrul Educației a mai declarat că săptămâna viitoare va prezenta în mod public scenariile pe care ministerul Educației le are cu privire la continuarea anului școlar.