Decizie fără precedent! Marea Britanie închide toate școlile și grădinițele începând de vineri

Decizie fără precedent! Marea Britanie închide toate școlile și grădinițele începând de vineri

După o perioadă plină de critici vizavi de Marea Britanie, care a refuzat să ia măsuri drastice împotriva răspândirii noului coronavirus, se pare că lucrurile s-au schimbat, potrivit deciziei autorităților de miercuri seară în care s-a decis închiderea tuturor grădinițelo, colegiilor și școlilor.

 Când va intra în vigoare măsura de urgență

Decizia drastică urmează să intre în vigoare de vineri, această măsură fiind anunțată de guvernul Boris Johnson după ce au fost confirmate pozitiv 2.626 de persoane în Marea Britanie și 104 de decese.

Boris Johnson a confirmat închiderea școlilor pentru a evita răspândirea virusului, deși anumite școli vor continua să ofere asistență studenților celor mai „vulnerabili” și copiilor personalului din securitate și sănătate. Acesta a anticipat că examenele de final de an vor fi anulate și le-a recomandat studenților să stea „departe de vârstnici”.

Prin urmare, prim ministrul a făcut presiuni asupra sindicatelor profesorilor pentru a decreta închiderea, avertizând riscul asupra personalului didactic și al elevilor, dar totodată că școlile vor funcționa goale din cauza panicii asupra coronavirusului. Câțiva experți în epidemiologie au criticat întârzierea guvernului în aplicarea acestei măsuri.

De ce s-a așteptat atât de mult în adoptarea măsurilor de prevenție

Potrivit presei internaționale, Gavin Williamson, ministrul Educaţiei în Parlament a declarat că au așteptat să ia această măsură atunci când lucrurile vor ieși de sub control, iar știința și educația vor fi afectate în mod direct. Din ceea ce se observă, răspândirea virusului nu a ocolit nici Marea Britanie, iar aceștia se confruntă deja cu o situație de criză: „Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa”, a declarat acesta în Parlament.

Până în prezent, Marea Britanie a realizat 56.221 de teste pentru coronavirus, urmând ca numărul acestora să crească rapid.