Ce se întâmplă chiar săptămâna viitoare. Monica Anisie a făcut anunțul pentru părinți

Ce se întâmplă chiar săptămâna viitoare. Monica Anisie a făcut anunțul pentru părinți
Ce se întâmplă chiar săptămâna viitoare. Monica Anisie a făcut anunțul pentru părinți. Sursa foto: hotnews.ro

Ministrul Educaţie, Monica Anisie, nu ia în calcul îngheţarea anului şcolar. De asemenea, ministerul îi „antrenează” pe elevi pentru susţinerea examenelor naţionale, în vederea susţinerii lor anul acesta. Monica Anisie a spus ce se întâmplă chiar săptămâna viitoare.

Ce se întâmplă chiar săptămâna viitoare.Monica Anisie a făcut anunțul pentru părinți

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a anunţat că săptâmâna viitoare va aduce lămuriri pentru elevi, părinţi, precum şi cadrelor şcolare cu privire la ce se va întâmpla cu anul şcolar în curs, dar şi cu susţinerea de către elvi a examenelor naţionale.

Monica Anisie nu ia în calcul îngheţarea anului şcolar în curs. „Am anunțat public, că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor.

Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar„, a spus Monica Anisie la Digi24.

Ce se întâmplă cu examenul de Bacalaureat 2020
Ce se întâmplă cu examenul de Bacalaureat 2020

De asemenea, ministrul Educaţiei a spus că aşteaptă un răspuns de la partenerii de discuţii pentru avansarea unor termene pentru susţinerea examenelor Naţionale, Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Între timp elevii sunt antrenaţi cu teste pe site-ul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.

Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale.

În momentul în care specialiștii din Ministerul Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public„, a precizat Monica Anisie.

Ce se va întâmpla cu învăţământul şi cu elevii depinde în mare parte de evoluţia epidemiei de COVID-19 în România. „Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de experții din cadrul ministerului vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta. Acestea vor fi prezentate nu mai târziu de săptămâna viitoare„, a mai declarat Monica Anisie.

Miercuri, 1 aprilie, pe internet a circulat un document în care se spunea că se reiau cursurile şcolare. Ministrul Educaţiei a spus că totul a fost o farsă de 1 aprilie. „Documentul care a apărut pe internet cred că a fost o păcăleală de 1 aprilie. Să o luăm așa. Ceea ce s-a întâmplat nu este un lucru foarte bun, corect și legal. Ministerul Educației va face o plângere penală, de fapt am și depus-o astăzi, pentru că într-o situație atât de grea în care se află România astăzi, să arunci âi spațiul public, chiar și o glumă, și să induci panică printre elevi, printre părinți, printre studenți și așa mai departe… cred că nu este momentul.

Ceea ce a representat chipurile „un ordin de ministru”, dacă ne-am fi uitat cu atenție, era vorba de un ordin de ministru al Ministerului Educației Naționale de fapt, ministerul acum este Ministerul Educației și Cercetării, dar ceea ce este grav a fost faptul că s-a copiat semnătura mea și s-a pus acolo pe acel ordin„, a precizat Monica Anisie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI