18 mai 2022 | 09:38

Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce interdicție apare pentru profesori și elevi. E pentru prima dată când se întâmplă asta

Social
Ministrul Educației a făcut anunțul. Ce interdicție apare pentru profesori și elevi. E pentru prima dată când se întâmplă asta
Sorin Cimpeanu a anuntat o interdictie pentru profesori in noua Lege a Educatiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzut ca profesorii să nu mai poată face meditaţii cu elevii de la clasele unde predau. Ministrul Educației crede că este de bun simț ca un profesor să nu facă meditaţii cu elevii cărora le predă la şcoală.

În noua Lege a Educației va apărea o interdicție pentru profesori și elevi. Ce nu vor mai avea voie să facă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că în viitoarea Lege a Educației se va interzice ca profesorii să facă meditații cu elevii cărora le predă la școală. În plus, ministrul Educației a spus că va exista comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie.

„Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică. La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului  România educată- şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR.

Cine va face controalele

Sorin Cîmpeanu a precizat că din comisie vor face parte „profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur” şi care au și experienţă în inspecţia şcolară. „După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a adăugat Cîmpeanu.

Conform ministrului Educației, şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea meditaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectată deloc.

De ce au întârziat salariile profesorilor

Pe de altă parte, salariile din sistemul de învățământ au întârziat din cauza unor unor erori informatice, după cum a dezvăluit Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că după ce s-a remediat greșeala, banii au ajuns la beneficiari. Banii ar fi trebuit să ajungă la beneficiari vineri, însă au ajuns luni.

„În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare județene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie. Ministerul Educaţiei regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituții care se află în structura altui minister și reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ. Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calității și echității”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost atât de incredibil...
Capital.ro
Trucul genial pentru a repara o ciorbă în care ai scăpat prea multă sare: ”Excesul dispare imediat!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Datini și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce trebuie să faci să atragi noroc și bani
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro