Cotele de poluare ar putea depăși iar limita normală. Incendiu puternic în București

Cotele de poluare ar putea depăși iar limita normală. Incendiu puternic în București
Cotele de poluare ar putea depăși iar limita normală. Incendiu puternic în București

Astăzi a izbucnit un incendiu la o clădire părăsită din București, acolo unde ard pe o suprafață de 300 de metri pătrați cauciucuri și gunoi menajer. La ora actuală, Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului se află la fața locului.

Cotele de poluare ar putea depăși iar limita normală

De asemenea, Ministerul Mediului a anunțat pe Facebook că echipe ale gărzii de mediu și de la Agenția pentru Protecția Mediului se află la fața locului cu un laborator mobil.

IPJ Ilfov (Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov) a precizat că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, iar pentru stingerea lui se acționează cu patru autospeciale cu apă și spumă.

sursă foto: Ministerul Mediului - România
sursă foto: Ministerul Mediului – România

Poluarea din Capitală, o problemă majoră

Poluarea în Capitală este o problemă majoră. Reamintim că indicele de calitate a aerului a indicat luni dimineață, depășiri record ale nivelului de poluare din Capitală, potrivit site-ului aerlive.ro, o platformă pentru măsurarea calității aerului din București.

Loredana Pană, coordonator proiecte Ecopolis și reprezentant aerlive.ro, a declarat în emisiunea Adrianei Nedelea, ”LA FIX” următoarele:

”Valorile de noaptea trecută sunt cele mai mari de până acum. Am înregistrat depășiri de până la 12 ori la stația de pe Calea Moșilor. Problema este că aceste fenomene nu sunt analizate de autoritățile locale și așteptăm raportul anunțat de ministrul Mediului”, a spus acesata.

Acest fapt a devenit un semnal de alarmă, afirmând că aceste depășiri ale valorilorilor admise se produc constant, la un interval de  3-4 weekenduri. „Ce s-a întâmplat azi noapte în București este un fenomen extrem de dăunător pentru sănătatea oamenilor. Vinovații trebuie să plătească, nu putem continua această situație. Organele abilitate trebuie să vadă ce se întîmplă, mai ales că aceste depășiri se întâmplă constant, la 3-4 weekenduri, noaptea, în București”, a mai precizat Loredana Pană, coordonator proiecte Ecopolis și reprezentant aerlive.ro.