Cinci militari români, răniți în Afganistan! Cine le-a acordat primul ajutor

Cinci militari români, răniți în Afganistan! Cine le-a acordat primul ajutor
Cinci militari români au fost răniți în Afganistan

Cinci militari români au fost răniți în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Mașina de luptă în care se aflau a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Primii care le-au sărit în ajutor au fost colegii lor, iar ulterior au fost transportați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă.

UPDATE: „Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecția Forței «Sfântul Andrei» răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă și se află internați la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar. Militarii răniți în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton și Florin-Alexandru Ștefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie și fruntașul Nicolae Petcu. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanțelor producerii evenimentului, condusă de șeful de stat major al unității”, a transmis într-un comunicat de presă Ministerul Apărării Naționale.

Militarii români au fost răniți în timpul unei misiuni

„Cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței Sfântul Andrei, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea M.Ap.N. este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).