Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în timpul unei misiuni. Care este starea lor

Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în timpul unei misiuni. Care este starea lor
Starea de sănătate a militarilor răniți în Afganistan este stabilă

Doi militari români au fost răniți în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar. Militarii au primit primul ajutor la fața locului și ulterior au fost duși la Spitalul Militar din Baza Aeriană Kandahar. Unul dintre ei a fost deja externat și s-a întors în campul românesc.

„Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței Sfântul Andrei, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți luni, 6 mai, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității”, anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Starea de sănătate a militarilor răniți în Afganistan este stabilă

„Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor”, precizează MApN.