Militar român rănit în Afganistan, transportat cu avionul la un spital din Germania

Militar român rănit în Afganistan, transportat cu avionul la un spital din Germania
MApN: Militar român rănit în Afganistan, transportat în Germania pentru investigații

Unul dintre cei 5 militari români răniți în Afganistan pe 24 aprilie 2019 a fost transportat cu avionul la un spital din Germania. Ministerul Apărării Naționale (MApN) informează că starea lui este stabilă, dar are nevoie de investigații medicale amănunțite.

MApN: Militar român rănit în Afganistan, transportat în Germania pentru investigații

Pe 24 aprilie, 5 militari români au fost răniți în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Mașina de luptă care îi transporta a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Ei au fost transportați atunci la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar.

Sâmbătă, 1 iunie 2019, MApN a anunțat că unul dintre cei 5 militari a fost transportat în Germania.

„Caporalul clasa a II-a Anton Florin, rănit recent în Afganistan, a fost transportat sâmbătă, 1 iunie, la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă.

Ceilalți patru militari, răniți în același incident, au fost externați și își continuă tratamentul și recuperarea la subunitățile lor, aceștia aflându-se în grija echipei medicale a Batalionului 300 Protecția Forței Sfântul Andrei de la Kandahar.

Caporalul clasa a II-a Anton Florin din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, a fost rănit vineri, 24 mai, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executa o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate din Afganistan”, a transmis MApN.