Milioane de IMM-uri sunt vizate. Ce se întâmplă cu plata cu cardul fără POS

Milioane de IMM-uri sunt vizate. Ce se întâmplă cu plata cu cardul fără POS
Plată mai ușoară pentru sute de IMM-uri

Soluție de plată inedită, accesibilă pentru milioane de IMM-uri! Un proiect-pilot va scuti multe IMM-uri de bătaia de cap pe care o presupune plata în numerar. Phos și Mastercard s-au gândit să lanseze acest proiect, în contextul în care tot mai mulți clienți vor să aibă la dispoziție un sistem alternativ de plăți.

Vei putea plăti cu telefonul în cel mai ascuns magazin din țară

Soluția poate facilita acceptarea plăților fără numerar pentru milioane de IMM-uri. Plata în numerar e o modalitate nesigură și dezavantajoasă mai ales din pricina costurior ascunse și a evidentelor probleme de securitate. Tot mai mulți clieni vor să plătească non-cash chiar și pentru cele mai mici cumpărături. Pentru magazinele mici și mijlocii, asta n-o să mai fie o problemă, în foarte scurt timp.

„Astăzi, clienții oricărei firme, indiferent de mărimea acesteia, se așteaptă să li se ofere posibilitatea de a plăti în orice mod aleg. Libertatea de alegere a modalității de plată a devenit fundamentală, fapt ce a reprezentat o adevărată problemă pentru afacerile mici. Soluția oferită de phos este concepută special să se plieze pe nevoia de flexibilitate și de costuri accesibile a micilor comercianți, oferindu-le oportunitatea de a se folosi de o tehnologie deja disponibilă, precum smartphone-ul, pentru a accepta, în mod convenabil și sigur, plăți contactless”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România și Croația.

Ce se întâmplă cu banii cash
Ce se întâmplă cu banii cash

Poți descărca aplicația Phos din Google Play

Este vorba de un proiect-pilot care va beneficia de sprijinul Paynetics, o instituție e-money cu licență valabilă în Uniunea Europeană, în calitate de bancă tutelară și este programat să se deruleze până în 2020. E o soluție de plată inovatoare, care se va adapta la realitățile condițiilor pieței actuale. Sistemul va fi testat pe aproximativ 200 de IMM din țări participante – România, Marea Britanie, Germania și Bulgaria.

Aplicația Phos este deja disponibilă în Google Play și permite tuturor dipozitivelor Android pe care este instalată să accepte fie plăți cu carduri contactless, fie plăți prin intermediul altor dispozitive dotate cu tehnologia NFC (telefoane, ceasuri, brățări inteligente).

Aplicația prezintă avantajul verificării comercianților prin itermediul unui proces digitalizat care ia în considerare protocoalele de prevenire a evaziunii fiscale și a spălării de bani, precum și alte reglementări locale aplicabile.