Miliardarul african care intră în România. Vor fi multe angajări, în ce domeniu va activa

Miliardarul african care intră în România. Vor fi multe angajări, în ce domeniu va activa
Nu se știe clar care este investiția totală în acest complex și nici când vor fi demarate lucrările

Ca peste tot în lume, deși considerată a fi printre țările mai sărace, Africa de Sud are miliardarii săi. În această listă apare și numele miliardarului care-și anunță intrarea pe piața românească de imobiliare. Conform informațiilor, acesta ar fi achiziționat un teren în zona corporatistă, care i-a aparținut lui George Becali. Steven Herring, deținătorul companiei Heriot REIT, este miliardarul african care intră în România, și este în topul miliardarilor sud-africani.

Steven Herring, miliardarul african care intră în România

Piața sud-africană, ca orice altă piață în dezvoltare, are parte de milionarii și miliardarii săi. Printre aceste nume se regăsește și cel al lui Steven Herring, proprietarul companiei Heriot REIT. Conform datelor cunoscute, miliardarul a înființat Heriot Properties în Africa de Sud în 1998. Astăzi, 24 de ani mai târziu, afacerea are peste 300 de angajați.

Steven Herring a condus investiții în proprietăți industriale în în Africa de Sud și, ulterior, în alte părți ale globului. Datorită relațiilor formate în urma acestor convenții puternice, Heriot a continuat să achiziționeze o serie de proprietăți industriale în Africa de Sud, toate ancorate de acești chiriași de top.

În 2003, Steven Herring a format o echipă de profesioniști și a început să construiască centre comerciale de retail, concentrându-se pe centrele comerciale centrale, zonele rurale și orășenești. Aceste zone de piață de masă erau insuficient deservite și au fost dezvoltate peste 20 de centre comerciale.

Majoritatea chiriașilor au fost mărci naționale sud-africane, ceea ce, din nou, a stat la baza modelului de flux de numerar durabil. În prezent, Heriot continuă să dețină 6 dintre aceste centre comerciale, împreună cu 6 centre comerciale mici.

De-a lungul celor 20 de ani, Heriot a dezvoltat și a menținut relații puternice cu chiriașii săi, relații care au constituit coloana vertebrală a bazei sale de active, care depășește astăzi 4 miliarde de dolari. Steven Herring a câștigat premiul Johnnie Walker Jewish Entrepreneurial Award în 2011.

Din 2017, când a fost numit director al Heriot, a reușit să dezvolte mai multe proiecte și în afara continentului african. Așa se face că, de curând, conform Profit.ro, miliardarul african a anunțat intenția de a intra pe piața românească. Informațiile spun că investițiile vor fi în imobiliare industriale.

Investiții masive pe un teren deținut de George Becali

Conform publicației Profit.ro, Steven Herring ar investi într-un teren care i-a aparținut în trecut afaceristului George Becali, în zona Pipera. Se știe că aici în ultimii ani s-au construit mai multe imobile dedicate birourilor, dar și hale mari în care branduri importante își au depozitele.

Investițiile, anunțate de altfel de Steven Herring, sunt într-un viitor complex rezidențial. Complexul va fi format din două corpuri de clădiri a câte șase nivele, la care se mai adaugă un nivel în plus, unde vor fi 148 de apartamente în total.

Nu se știe clar care este investiția totală în acest complex și nici când vor fi demarate lucrările. Dar, intrarea pe piața românească a miliardarului african este o premieră, Steven Herring grăbindu-se să-și numească și un administrator al investiției din România.

Aceeași publicație spune că administratorul afacerii de aici este fostul consul onorifc al Africii de Sud în Nicosia. Este vorba de John George Mavrokordatos, numit în 2019 în acest post. Mavrokordatos mai este și partener al grupului sud-african Atterbury Europe, cu activitate și în România.

Urmăriți Playtech.ro și pe