Mii de români vor primi bani în plus de la stat. Nu trebuie să depună niciun document, doar să îndeplinească o condiție

Mii de români vor primi bani în plus de la stat. Nu trebuie să depună niciun document, doar să îndeplinească o condiție
Anunț de ultimă oră din partea ministrului Muncii

Veste bună din partea Ministerului Muncii pentru mămici. Mii de femei vor primi bani în plus de la stat pe perioada stării de urgeță, impusă de criza noului coronavirus.

Ce se întâmplă cu indemnizaţia pentru creşterea copilului

Indemnizația pentru creșterea copilului, care expiră în perioada în care în România este declarată stare de urgență, se va prelungi automat până la finalul ei. Anunțul a fost făcut de șefa de la Muncă, Violeta Alexandru.

„Prelungim automat plata indemnizaţiei de creştere copil care expiră pe perioada stării de urgenţă, până la finalul acesteia“, a scris ea pe rețelele sociale.

Actul normativ care reglementează concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor este Ordonanta nr. 111/2010. Aceasta a fost actualizată în anul 2018, și prevede faptul că indemnizația lunară se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni consecutiv din ultimii doi ani dinaintea nașterii copilului.

„Părinţii merită să fie liniștiți“

Ministrul Muncii a adăugat că prelungirea perioadei de acordare a indemnizației se va face automat, prin efectul legii, iar părinții nu trebuie să depună niciun document și nu trebuie să facă niciun demers pentru a primi în continuare banii.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului se prelungeşte automat
Indemnizaţia pentru creşterea copilului se prelungeşte automat

„Părinţii care au acasă copii mici merită să fie liniştiţi. M-am gândit mai ales la aceia care ar putea să fie stresaţi pentru că le va înceta plata indemnizaţiei de creştere copil în perioada stării de urgenţă. În acest sens, am făcut toate demersurile ca aceştia să beneficieze de o prelungire automată a plăţii, până la finalul decretului prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă. (…) Prelungirea are loc automat, prin efectul legii. Părinţii nu trebuie să depună niciun document, nu trebuie să facă niciun demers!“, a explicat Violeta Alexandru pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI