Ministrul Muncii, decizie pentru părinți. Vor avea sau nu concediul plătit în vacanța de Paște?

Ministrul Muncii, decizie pentru părinți. Vor avea sau nu concediul plătit în vacanța de Paște?

Ultima perioadă a fost extrem de controversată vizavi de situația părinților care vor sta sau nu acasă pe perioada vacanței de Paște, dar și de banii pe care nu i-ar primi pe timpul vacanței. Mulți dintre aceștia nu au cu cine lăsa copiii, motiv de reală indignare față de măsurile adoptate prin lege.

Ce se va întâmpla cu părinții pe perioada vacanței de Paște

În urmă cu o zi, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat că va face toate demersurile necesare ca legea care le permite părinților să stea acasă, pe perioada cursurilor suspendate, să se aplice și în cazul vacanței de Paște. Aceasta a subliniat că măsurile privind concediile pentru părinți nu au fost prevăzute și pentru astfel de situații, dar că va lua în considerare toate solicitările primite și va oferi posibilitatea unuia dintre părinți să rămână acasă cu copiii, pe perioada vacanței.

Astfel, veștile bune au sosit în cursul dimineții de astăzi. Violeta Alexandru a anunțat că părinții care au copii cu vârsta de până la 12 ani vor beneficia de zile libere și pe parcursul vacanței de Paște. Această măsură a fost adoptată pentru ca cei mici să poată fi în siguranță, așa cum s-a decis și pe data de 17 martie, atunci când a fost adoptată legea privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru a-şi supraveghea copiii în momentul închiderii școlilor, din motive extreme.

Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanţă care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Măsura era necesară în contextul restricţionării drastice a circulaţiei persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanţe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoţilor pe timpul zilei„, menţionează ministerul de resort, potrivit Agerpres.