Mii de angajați în spitalele din New York, concediați?! Ce se întâmplă cu cei care refuză vaccinarea

Mii de angajați în spitalele din New York, concediați?! Ce se întâmplă cu cei care refuză vaccinarea
Mii de angajați în spitalele din New York, concediați?!

Spitalele din New York se pregătesc să concedieze mii de lucrători din asistența medicală deoarece nu s-au conformat vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului până la termenul limită care a exprirat ieri. De asemenea, unele unități din nordul statului și-au limitat serviciile ca să facă față deficitului de personal.

Ce se întâmplă cu cei care refuză vaccinarea

Spre exemplu, Erie County Medical Center (ECMC) din Buffalo a suspendat operaţiile programate şi nu o să accepte pacienţi pentru terapie intensivă de la alte spitale, pregătindu-se să concedieze sute de angajaţi nevaccinaţi, a declarat un purtător de cuvânt.

De asemenea, Catholic Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de sănătate din vestul New York-ului, a spus că o să amâne unele operaţii programate, în timp ce se lucrează la creşterea ratei de vaccinare, care a ajuns la 90% dintre lucrători.

Peter Cutler, un purtător de cuvînt al ECMC, a afirmat că decizia de a amâna unele operaţii o să afecteze spitalul din punct de vedere financiar, întrucât operaţiile programate aduc venituri săptămânale și de 1 milion de dolari pe săptămână, în afară de operaţiile inevitabile.

”A trebuit să luăm o decizie cu privire la unde am putea face temporar unele modificări, astfel încât să ne putem asigura că alte domenii de servicii sunt cât mai puţin afectate posibil. Din punct de vedere financiar, este o mare problemă„, a spus Cutler.

De menționat este că departamentul de sănătate de stat din New York a emis încă de luna trecută un ordin prin care se impune ca toţi cei care activează în domeniul sănătăţii să primească cel puţin prima doză de vaccin pentru Covid-19 până pe 27 septembrie, fapt ce a declanşat o grabă a spitalelor de a-şi vaccina cât mai mulţi angajaţi.

Cei concediaţi pentru că au refuzat să se vaccineze nu vor fi eligibili pentru asigurarea de şomaj

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat ieri că spitalele din oraş nu văd un impact major al obligativităţii vaccinării, însă că este îngrijorat de alte zone ale statului în care ratele de vaccinare sunt mai mici.

Dintre cei 43.000 de angajaţi din cele 11 spitale publice din oraş, aproximativ 5.000 nu au fost vaccinaţi. 95% dintre asistenţii medicali au fost vaccinaţi şi toate facilităţile grupului au fost „deschise şi pe deplin funcţionale”.

Lucrătorii medicali concediaţi pentru că au refuzat să se vaccineze nu vor fi eligibili pentru asigurarea de şomaj decât dacă sunt în măsură să furnizeze o cerere validă aprobată de medic, a spus biroul Hochul.

De asemenea, nu este încă clar nici modul în care procesele în curs în ce privește scutirile religioase ar afecta deciziile statului. Un judecător federal din Albany a ordonat temporar oficialilor statului New York să permită scutiri religioase pentru obligativitatea vaccinării lucrătorilor din sănătate.