Schimbare importantă pentru vaccinarea cu doza a treia. Ce trebuie să afle românii care vor imunizarea

Schimbare importantă pentru vaccinarea cu doza a treia. Ce trebuie să afle românii care vor imunizarea
Informații despre doza a treia de vaccinare. Ce schimbări importante există

Toți românii care își doresc să se vaccineze cu doza a treia cât mai curând trebuie să afle noile informații făcute publice de către Andrei Baciu. Secretarul de stat a explicat cum pot să meargă în centre cei care sunt imunizați deja cu primele doze.

Detalii despre vaccinarea cu doza a treia. Ce trebuie să știe toată lumea

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății le-a explicat românilor că pot să meargă în centrele de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare. Totuși, cei care își doresc să își seteze o dată și să aleagă un loc pentru a se imuniza pot să acceseze platforma de programare.

Cei care vor să se vaccineze cu a treia doză pot să meargă în 635 de centre. Acestea sunt disponibile atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

„Vaccinarea cu a treia doză începe mâine dimineață (marți, 28 septembrie – n.red). De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă.

În această noapte va fi activată și platforma de programare unde poți să vezi toate centrele și să-ți alegi un loc. Doze avem.”, a declarat Andrei Baciu, la Digi24.

Andrei Baciu, informații despre a treia doză de vaccin

De asemenea, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății a explicat că a treia doză de vaccin îmbunătățește imunitatea câștigată în momentul vaccinării inițiale. El a transmis că datele științifice solide certifică faptul că protecția crește în momentul în care este adăugată o altă doză.

„De ce este nevoie să îmi fac cea de-a treia doză? Președintele SUA, Joe Biden, a făcut cea de-a treia doză.

Există date științifice extrem de solide prin care se spune că după un timp de 6 luni aproximativ persoanele la risc pot să beneficieze de avantajele celei de-a treia doze, care, practic, îmbunătățește, împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial.”, a mai spus Andrei Baciu.

Andrei Baciu a specificat faptul că protecția oferită de cele două doze încă este validă, dar a treia doză îi ferește și mai mult pe români de boală și de situațiile complicate pe care le aduce infectarea.

„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important, ne protejează de îmbolnăvire. E mare diferență între infectare și îmbolnăvire.

Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate.”, a adăugat Andrei Baciu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI