Câte persoane s-au programat deja pentru vaccinarea cu doza a treia. Cei mai mulți preferă Pfizer

Câte persoane s-au programat deja pentru vaccinarea cu doza a treia. Cei mai mulți preferă Pfizer
Câți români s-au programat pentru a treia doză. Câți își doresc să se vaccineze cu Pfizer

Mulți români deja s-au programat pentru a se vaccina cu doza a treia. Există persoane care au preferat platforma de programare, cele mai multe alegând Pfizer/BioNTech, deși pot să meargă în centre cu buletinul pentru a se imuniza.

Câți români s-au programat pentru a treia doză de vaccin

Andrei Baciu a publicat pe o rețea de socializare numărul persoanelor care s-au programat prin platformă pentru a se imuniza cu a treia doză de vaccin anti-Covid-19. Se pare că 11.970 persoane eligibile își doresc să se protejeze împotriva virusului cu o nouă doză.

De asemenea, dintre acești oameni care s-au programat deja, 11.186 au preferat să se vaccineze cu Pfizer/BioNTech, iar 784 cu Moderna.

„Sănătatea pe primul loc! 11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma #RoVaccinare.

Cifrele centralizate în această dimineață arată astfel:
Programări pentru Pfizer/BioNTech – 11.186 Programări pentru Moderna – 784

Ce trebuie să știi: poți merge în cel mai apropiat centru de casa ta; primești adeverința de vaccinare care atestă că ai făcut doza 3.”, a transmis Andrei Baciu, pe Facebook.

Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate cu AstraZeneca

Vaccinarea cu a treia doză este recomandată de către specialiști pentru persoanele trecute de vârsta de 65 de ani, care prezintă cormobidități, dar și pentru cei din sistemul medical sau alte categorii cu expunere sau vulnerabile. Momentan, disponibile sunt dozele de rapel cu Pfizer.

Dozele de rapel se vor efectua cu vaccinurile ARN Mesager, potrivit CNCAV, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca pot să opteze pentru Pfizer sau Moderna, în timp ce persoanele care au ales Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru aceaste doze.

Ce trebuie să știe românii care își doresc să opteze pentru vaccinarea cu a treia doză

Persoanele care își doresc să opteze pentru a treia doză de vaccin pot să meargă în cel mai apropiat centru doar cu buletinul, fără programare. Totuși, cei care vor să vadă centrele disponibile pentru vaccinare pot accesa platforma de programare.

„Vaccinarea cu a treia doză începe mâine dimineață (marți, 28 septembrie – n.red). De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăm direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă.

În această noapte va fi activată și platforma de programare unde poți să vezi toate centrele și să-ți alegi un loc. Doze avem.”, a declarat Andrei Baciu ieri, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI