Mihai Stoica, temător înaintea partidei FCSB – Dunajska Streda. „Este provocare când împotriva unei echipe româneşti spectatorii scandează Ria, Ria, Hungaria”

Mihai Stoica, temător înaintea partidei FCSB - Dunajska Streda. „Este provocare când împotriva unei echipe româneşti spectatorii scandează Ria, Ria, Hungaria”
Mihai Stoica se teme că vor fi provocări la meciul FCSB - Dunajska Streda. În tur, fanii echipei gazdă au fluturat steaguri maghiare

Mihai Stoica are emoții mari înaintea partidei FCSB – Dunajska Streda, din turul trei preliminar al Europa Conference League. În primul meci, câștigat cu 1-0 de echipa lui Nicolae Dică, fanii gazdelor au arborat steaguri maghiare și au strigat celebrul „Ria, Ria, Hungaria”. Managerul general al roș-albaștrilor se teme să nu apară tensiuni, între suporterii celor două formații, la partida de joi.

Mihai Stoica, avertisment înaintea partidei FCSB – Dunajska Streda

Mihai Stoica se întoarce pe banca formației FCSB după aproape trei ani de absență. „Doar la meciurile internaționale, că știu mai multe limbi străine”, a explicat, amuzat, managerul general al echipei. Oficialul formației din România se teme că vor fi probleme la partida FCSB – Dunajska Streda. În primul meci, din Slovacia, fanii formației gazdă au venit la stadion cu steaguri maghiare și au scandat „Ria, Ria, Hungaria”.

„Mi s-a spus că s-a strigat ciganyok (n.r. – ţiganii), ceva de genul ăsta, n-am auzit. Asta e situaţia, nu e problemă. Nu vreau să intru într-un tărâm unde gheaţa e foarte subţire, dar cred eu că e provocare când împotriva unei echipe româneşti spectatorii scandează «Ria, Ria, Hungaria». Cred că e o provocare, aşa o văd eu.

Cred că e o provocare ca în România suporterii unei echipe din Superligă să strige numele unei alte ţări. Poate nu e. Dacă suporterii adversarei echipei respective încep să strige împotriva acestei scandări, e clar rasism, xenofobie, dar provocarea există”, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Dunajská Streda este o formație care primește bani mulți de la guvernul maghiar și l-a avut drept oaspete pe Viktor Orban. Liderul de la Budapesta a fost la stadion cu mai mulți oameni de afaceri din Ungaria și din Slovacia.

FCSB – Dunajska Streda se bucură de un intereș uriaș din partea fanilor

Conducătorul formației FCSB are de ce să se teamă. Echipa a plătit deja o amendă de 50.000 de euro și are o tribună închisă din cauza scandărilor de la returul cu Saburtalo. Există șanse mari ca această partidă să se joace cu „casa închisă”. Interesul este foarte mare. În prima oră, de vânzare online, s-au dat 2.000 de bilete.

„Mai sunt două zile de «case» și s-au dat deja cam cât s-ar bucura unii să dea într-un sezon. Doar că nu dau. Cifrele cu Saburtalo sunt istorie…”, a scris Mihai Stoica, pe Facebook.’

FCSB s-a impus cu 1-0 în turul duelului cu Dunajska Streda. Unicul gol al partidei a fost marcat de Joonas Tamm.