Giovanni Becali, anunț surpriză despre Octavian Popescu. Ce club uriaș s-a interesat de „perla” lui Gigi Becali și care este legătura cu Gică Popescu – EXCLUSIV

Giovanni Becali, anunț surpriză despre Octavian Popescu. Ce club uriaș s-a interesat de „perla” lui Gigi Becali și care este legătura cu Gică Popescu - EXCLUSIV
Giovanni Becali a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro că Manchester City este foarte interesată de Octavian Popescu de la FCSB

Giovanni Becali este convins că Octavian Popescu poate pleca de la FCSB pentru o sumă uriașă. Mai multe cluburi mari din Europa s-au interesat de jucătorul de 19 ani, iar impresarul a dezvăluit, într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro, că favoritul lui Gigi Becali se află și pe lista echipei Manchester City, campioana din Premier League. L-a sunat chiar directorul sportiv al grupării pe care o antrenează Pep Guardiola.

Giovanni Becali a dezvăluit că Octavian Popescu se află pe lista lui Manchester City

Giovanni Becali este impresarul care a reușit cele mai importante transferuri din fotbalul românesc. Acum își pune mari speranțe în Octavian Popescu, jucătorul despre care Gigi Becali a spus de mai multe ori că își dorește să-l vândă cu 50 de milioane de euro. Fotbalistul de 19 ani se află pe „radarul” mai multor formații puternice din Europa și a avut oferte de la Galatasaray și AC Torino. Toate propunerile au fost refuzate de patronul FCSB.

Impresarul a dezvăluit, într-un interviu exclusiv acordat playsport.ro, că de tânărul din atacul FCSB s-a interesat chiar Txiki Begiristain, directorul sportiv al clubului Manchester City. Fostul internațional spaniol a jucat ani buni la FC Barcelona și îi cunoaște foarte bine pe Gică Hagi și Gică Popescu.

„Octavian Popescu este un nume foarte cunoscut în fotbalul european, urmărit de echipe bune, dar trebuie să mai crească. Acum un an m-a sunat Txiki Begiristain, fost jucător la FC Barcelona, acum este director la Manchester City, și mi-a zis: «Giovanni, am văzut că aveți în România un puști foarte talentat: Popescu. Nu este copilul lui Gică Popescu?».

Am început să râd și i-am spus: «Ești nebun, în România sunt un milion de Popescu!». Mi-a răspuns: «Aha, și Becali câți sunt? Numai trei? Vorbim des și acum despre Octavian Popescu, dar și despre alți jucători»”, a declarat Giovanni Becali într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro.

Giovanni Becali a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro că Manchester City este foarte interesată de Octavian Popescu de la FCSB
Giovanni Becali a dezvăluit într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro că echipa Manchester City este foarte interesată de Octavian Popescu de la FCSB

Giovanni Becali, convins că Octavian Popescu poate pleca de la FCSB pentru o sumă foarte mare

Octavian Popescu a marcat sezonul trecut zece goluri și a debutat la echipa națională de seniori. Anul acesta l-a început timid și nu a marcat niciun gol în patru etape de campionat și în trei partide din preliminariile Europa Conference League.

Evoluțiile lui au fost criticate, inclusiv de patronul Gigi Becali, iar managerul general al FCSB a spus că ar putea fi folosit pe un alt post. Noul antrenor, Nicolae Dică, a fost de acord cu aceast plan.

„Sunt mai multe echipe care se uită după el. Trebuie să arate, pe teren, că el este cel care noi credem că o să fie «bomba» fotbalului românesc.Văd că îi schimbă și poziția! Își va găsi locul! Trebuie să mai treacă un an sau doi. Eu spun că este bine să știe să joace pe două sau trei poziții”, a mai declarat Becali.

Impresarul este convins că Octavian Popescu poate deveni cel mai scump jucător care a plecat din fotbalul românesc.

„Sunt echipe mari care s-au interesat de el. Când vrei sumă de transfer de 15-20-30 de milioane de euro doar o echipă mare poate să plătească. El trebuie să aibă cel puțin nouă sau zece goluri în fiecare campionat și tot atâtea pase de gol. Și să joace la echipa națională”, a mai spus Becali.

Cel mai scump fotbalist pe care l-a vândut o echipă din România este Dennis Man pe care Parma a plătit unsprezece milioane de euro, plus alte două drept bonusuri. Pe locul doi, în acest top, se află Nicolae Stanciu, cumpărat de Anderlecht cu 9,8 milioane de euro, poziția a treia fiind ocupată de Valentin Mihăilă pe care Parma l-a achiziționat cu 8,5 milioane de euro.