Mihai Morar, deranjat de ce se întâmplă în sistemul de învăţământ. „Şcoala a rămas la fel de veche, unele lucruri nu se schimbă”

Mihai Morar, deranjat de ce se întâmplă în sistemul de învăţământ. „Şcoala a rămas la fel de veche, unele lucruri nu se schimbă”
Mihai Morar, deranjat de ce se întâmplă în sistemul de învăţământ

Mihai Morar este tatăl a trei fete: gemenele Cezara și Mara, care anul acesta se pregătesc de Evaluarea Națională, fiind în clasa a VIII-a, și Roua, mezina familiei, care este în grupă mică la grădiniță. Vedeta a mărturisit că retrăiește cu emoție viitorul examen al fiicelor sale, însă punctează și faptul că, în ceea ce privește sistemul de învățământ românesc, nimic nu s-a schimbat, „e fix la fel”.

Mihai Morar, deranjat de ce se întâmplă în sistemul de învăţământ

Mihai Morar este un familist convins și un tată devotat. Fiicele sale cele mari se transformă pe zi ce trece în adevărate domnișoare, iar anul școlar în curs vine și cu provocări pentru ele: Evaluarea Națională.

Vedeta susține că are emoții în privința primului examen din viața fiicelor sale, retrăind, totodată, emoțiile care l-au cuprins și pe el, când era de vârsta lor. Însă, în ciuda timpului care a trecut și al progresului tehnologic, „școala a rămas la fel de veche”.

„Cu școala e groasă rău de tot. Fetele mari sunt în clasa a 8-a și au Evaluarea Națională și iar au schimbat ăștia, nu mai contează mediile din timpul gimnaziului, o nebunie totală.

Retrăiesc cu ele emoțiile pe care le-am avut eu, când eram de vârsta lor, și îmi dau seama că, deși s-au schimbat atâtea, deși suntem la un eveniment care celebrează New Media, băi, școala a rămas la fel de veche.

Adică unele lucruri în țara aceasta nu se schimbă, cu toată tehnologia, cu tot fashion-ul, cu tot progresul, școala românească e fix la fel”, a declarat Mihai Morar, în exclusivitate pentru Ego.ro. 

„Să lăsăm viața să se întâmple”

În ceea ce o privește pe mezina familiei, Roua, aceasta s-a adaptat foarte bine la grădiniță, în ciuda grijilor pe care Mihai Morar și soția sa, Gabriela, și le-au făcut, cu privire la integrarea sa în colectivitate.

„Cea mică este în grupa mică la grădiniță și ea este surpriza sezonului. Ne-am făcut ca părinți atâtea griji, cum își face orice părinte, că o să plângă când o să o lăsăm acolo, că o să vrea acasă, că nu o să doarmă dacă nu e mami lângă ea, că nu o să mănânce. Știi, întrebările, fricile oricărui părinte. Și vreau să zic că nimic din acestea nu s-a întâmplat.

Din prima zi când s-a dus la grădiniță a dormit, a mâncat tot, a stat la program normal, adică prelungit. Nicio problemă cu ea. Nu plânge că vrea la mami. Absolut surprinzători sunt copiii, de asta toate temerile noastre sunt doar în capul nostru.

Mai bine să lăsăm viața să se întâmple că ea oricum se întâmplă după alte reguli decât fricile noastre”, a mai declarat Mihai Morar pentru sursa citată.