Mihai Leu, accident la Raliul Mureșului. Cum se simte după ce a intrat cu mașina într-un gard VIDEO

Mihai Leu, accident la Raliul Mureșului. Cum se simte după ce a intrat cu mașina într-un gard VIDEO
Mihai Leu a fost implicat într-un accident.

Mihai Leu a fost implicat într-un accident la Raliul Mureșului. Pilotul a intrat cu mașina într-un gard în cursul zilei de sâmbătă. Primele informații arată că nu a fost un accident foarte grav, iar autoturismul nu avea o viteză foarte mare. Cum se simte acesta după cele petrecute? ,,Mihai Leu a mers și merge ca de fiecare dată, ca un adevărat campion, doar pentru locul 1, se luptă pentru locul 1”, a spus Titi Aur, expert în conducere defensivă.

Pilotul și-a cerut scuze celor doi copii

UPDATE ora 20:00: După ce a accidentat doi copii în cadrul raliului de azi, 2 iulie, Mihai Leu a încercat să își ia revanșa. Acesta și-a cerut scuze personal, dar și public, prin intermediul presei locale și al rețelei de socializare Facebook.

În plus, cei doi copii – Szilard și Hunor – au primit cadou trofeele pe care pilotul Mihai Leu le-a câștigat. Cu acordul părinților lor, i-a invitat pe micuți la următoarea etapă care va avea loc la Deva.

„Îmi pare nespus de rău pentru tot ce s-a întâmplat, dar mă bucur că cei doi micuți sunt bine. Chiar am vorbit cu părinții și vor veni ca invitați speciali la următoarea etapă de la Deva”, a spus Mihai Leu pe Facebook.

Mihai Leu, accident la Raliul Mureșului

UPDATE ora 18:48: La câteva ore de la incidentul din Târgu Mureș, primarul municipiului a reacționat. Soos Zoltan susține că nicio altă competiție de mașini nu va mai fi organizată în oraș.

„Siguranţa copiilor noştri este cea mai importantă! În niciun caz nu voi mai permite organizarea Super Rally sau a unor evenimente similare în Târgu Mureş. Accidentul din această după-amiază a dovedit că, deşi organizatorii iau toate măsurile de precauţie, pericolul nu poate fi exclus.

Unul dintre concurenţi a părăsit traseul stabilit, s-a izbit de gardurile metalice, iar doi copii au fost răniţi. Poliţia a deschis o anchetă penală în acest caz. În calitate de primar, solicit autorităţilor competente informaţii cu privire la acest incident”, a postat primarul Soos Zoltan pe Facebook.

Cum a decurs accidentul

La câteva momente după incidentul șocant, pilotul Mihai Leu a oferit declarații presei locale. Acesta a explicat ce s-a întâmplat de mașina pilotată i-a scăpat de sub control. Accidentul a avut loc la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Borsos Tamas.

„Am pus frână, înainte de un viraj, a plecat maşina foarte tare pe frânare, am încercat să redresez, dar nu am reuşit în măsura în care am sperat. Am lovit un gard şi acel gard a căzut peste câţiva oameni, din păcate un copil este lovit. Are o tăietură la picior. Am vorbit cu mama lui, era puţin speriat. Îmi pare nespus de rău, este ceva incredibil, nu pot să vă descriu ce sentimente am, dar sper să pot să vorbesc cu ei. Sper să ne împrietenim, asta e cel mai frumos – să îi fac şi eu un cadou (…)

Pentru mine supărarea este aşa de mare încât nu vreau să mă gândesc la asta. Mă gândesc că s-a întâmplat şi sper ca acest băiat să fie bine (…) El, săracul, a venit la cursă să vadă maşinile. Sincer, nu te gândeşti niciodată în momentul în care te urci la volan ce rău poate întâmpla, dar, din păcate, este un sport de viteză şi sunt momente în care probabil nu reuşeşti să faci tot ce ţi-ai dorit tu”, a declarat presei Mihai Leu.

Update: ,,Jerome France câștigă din nou la Târgu Mureș, urmat de Costel Cășuneanu și Mihai Leu”, a fost anunțul postat de Campionatul Național de Super Rally – Powered by Superbet

Care este starea pilotului

Știrea inițială:

Mihai Leu a intrat cu mașina într-un gard în cursul zilei de sâmbătă. Din primele informații, accidentul nu a fost unul grav. Autoturismul nu avea o viteză foarte mare în momentul impactului.

Cu toate astea, au fost spectatori în spatele gardului de protecție, acolo unde a ajuns mașina condusă de celebrul pilot român. Starea acestuia este una bună.

Un expert a subliniat că nu a fost vorba, de fapt, despre un accident, ci despre o ieșire din decor. Astfel de lucruri sunt permise în automobilismul sportiv.

Cel din urmă a declarat că Mihai Leu a mers ca un adevărat campion care se luptă de fiecare dată doar pentru locul 1, lucru care înseamnă că mereu trebuie să fie la limită.

Pilotul a derapat puțin într-un moment al cursei. Specialistul a ținut să menționeze că gardurile de protecție pentru spectatori au fost mai în spate de impact.

,,Locul 1 în automobilism înseamnă să fii mereu la limită”

”În primul rând, nu a fost un accident, a fost o ieșire în decor. În automobilismul sportiv aceste lucruri sunt permise. Mihai Leu a mers și merge ca de fiecare dată, că un adevărat campion, doar pentru locul 1, se luptă pentru locul 1. Locul 1 în automobilism înseamnă să fii mereu la limită, iar la limită înseamnă că treci și peste limită puțin.

A derapat un pic mai mult pentru un monopost mult, a venit foarte tare pentru o astfel de mașină. Astfel de mașini într-adevăr nu-ți dă senzația de viteză, pentru că este o mașină, ca de Formula 1, pentru circuit stradal. O astfel de ieșire în decor este permisă, este ca și cum un fotbalist ar pica o dată, ar fi o dată faultat.

E o mică ieșire, o mică greșeală, dar gardurile de protecție pentru spectatori sunt mai în spate, nu sunt chiar lângă acele garduri, tocmai pentru a fi în siguranță.

Este practic o fază de joc și de fiecare dată Mihai Leu a luptat și a mers pentru locul 1 și de data asta se luptă pentru locul 1. Nu e un accident, este practic o fază de joc la automobilismul. Nu e pe stradă, este circuit, este totul protejat, este închisă circulația”, a spus Titi Aur, expert în conducere defensivă, sâmbătă, la Antena 3.

Știre în curs de actualizare