Povestea neștiută a pilotului Adrian Răspopa, care a decedat în timpul Raliului Iașului. Ce mesaj a lăsat înainte să gonească spre moarte

Povestea neștiută a pilotului Adrian Răspopa, care a decedat în timpul Raliului Iașului. Ce mesaj a lăsat înainte să gonească spre moarte
Povestea neștiută a pilotului Adrian Răspopa, care a decedat în timpul Raliului Iașului. Ce mesaj a lăsat înainte să gonească spre moarte

Întreaga lume a motorsportului a fost marcată de moartea lui Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloți ai României. Acesta s-a stins din viață în timpul probei de la Hadâmbu, din cadrul Raliului Iași. Înainte de cursă, bărbat le-a spus rudelor și prietenilor că vrea să urce pe podium anul acesta.

Povestea pilotului profesionist care și-a pierdut viața

Adrian Răspopa a murit pe 4 septembrie, la vârsta de 41 de ani, în timpul unei probe din cadrul Raliului Iașului. Adi, cum îi spuneau prietenii, era campion național, iar vestea morții sale a venit ca un șoc pentru cei apropiați lui.

Înainte de începerea cursei, Adrian le-a transmis prietenilor săi că va face tot ce îi stă în putință pentru a ajunge pe podium. La rândul lor, colegii pilotului, rudele și cei apropiați lui au scris mesaje de adio pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

„Ne spunea, la startul festiv, că va merge foarte tare la Raliul Iașului Pro-X și că vrea un loc pe podium. Din păcate, cursa s-a încheiat mult prea repede pentru Adrian Răspopa. Îți vom simți lipsa, Adi”, a spus Lucian Lucescu, prezentatorul Raliului Iașului.

„Azi dimineață m-a strâns în brațe și mi-a spus: «La mulți ani, bro’! Hai să avem grijă să terminăm cu bine!» De ce m-ai mințit, frate?! Sunt supărat! Odihnește-te în pace, prieten drag”, a scris Dan Gîrtofan.

Ultimul mesaj transmis de Adrian înainte de a începe competiția

Adrian s-a născut la Onești, pe 16 august 1980. Când era mic, bunicul său era prieten cu piloții de raliuri de la Dacia și mergea cu el la antrenamentele cu mașinile de curse. La vârsta de 18 ani, a primit cadou de la părinții lui o Dacia Sport, cu care a și debutat ca pilot.

La Raliul Moldovei Bacău 2021, Adrian e ieșit pe primul loc. Șoferul profesionist a reușit să câștige 10 dintre cele 12 probe, alături de copilotul său, Cosmin Diacu. Înainte de a începe cursa din cadrul Raliului Iași, Adrian spunea că știe cât de alunecos va fi terenul, însă acest lucru nu îl poate opri de a ajunge pe podium.

„Voi participa la Raliul Iașului cu această minunată mașină. Este o mașină de top, am avut multe rezultate cu ea, atât anul trecut, cât și anul acesta. Sperăm să fim rapizi, sperăm să găsim un nivel de concentrare bun, pentru o cursă în care sunt toți piloții angrenați către titlul național și ne-am dori foarte mult să ne regăsim pe podiumul final, în centrul Iașului.

Nu va fi o cursă ușoară, cu siguranță, a plouat mult săptămâna aceasta și vom găsi niște probe destul de alunecoase, ceea ce ne va pune un pic mai mult atenția la încercare, însă nouă ne place ploaia, ne plac suprafețele alunecoase și sperăm să fim rapizi în această cursă”, a spus Adrian Răspopa înainte de începerea competiției.