Mihai Gâdea primește o nouă lovitură la Antena 3. CNA îi scutură de bani din cauza Monicăi Pop

Mihai Gâdea primește o nouă lovitură la Antena 3. CNA îi scutură de bani din cauza Monicăi Pop
Antena 3 amendată de CNA cu 75 000 lei în ultima vreme

CNA a decis recent sancționarea postului Antena 3. Motivele sancționării vin pe fondul unor afirmaţii despre vaccinul anti-Covid făcute în emisiunile postului din trustul Intact Media. Ultimele două amenzi au fost luate de emisiunea prezentată de Răzvan Dumitrescu. CNA a mai amendat și emisiunea „Subiectiv” în urmă cu câteva zile, tot pe același fond.

Antena 3 amendată de CNA cu 75 000 lei în ultima vreme

Încă de la începutul pandemiei discuțiile pe marginea situație de facto, și ulterior asupra vaccinurilor anti-covid, au fost sancționate dur de CNA. Justificările amenzilor date de instituție au fost informațiile eronate vehiculate în spațiul public, și mesajele anti-vaccin. Printre posturile cele mai vizate de CNA se numără și cel al trustului de presă Intact Media, Antena 3.

Mihai Gâdea și colegii săi din cadrul postului au dezbătut pe larg, în emisiunile lor, toate aspectele pandemiei și a vaccinurilor anti-covid. În același cadru au fost prezente și persoane publice, precum Monica Pop, Dana Budeanu, Dan Bittman. Aceștia  și-au exprimat opiniile, în cele mai multe cazurt personale, pe marginea acestor subiecte.

Conform unui grafic al CNA, publicat pe site-ul instituției, în ultima perioadă Antena 3 a avut 4 sancțiuni cu somație. În același grafic apar 3 sancțiuni cu amendă, totalizând 75 000 lei. Recordul însă a fost realizat de Națul TV cu 5 amenzi în valoare de 160.000 lei. Pe locul trei se află România TV cu 4 amenzi în total de 40.000 lei.

O nouă amendă pentru postul condus de Mihai Gâdea

În ultima ședință CNA a mai decis încă o amendă pentru Antena 3. Mai exact pentru emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, „Subiectiv”. I-a avut ca invitați pe Monica Pop, Robert Cazanciuc, senator PSD, Vladimir Ionaş, directorul Avangarde și pe Maria Grapini, europarlamentar.

În emisiunea în cauză, conform CNA, s-au făcut anumite afirmații cu privire la vaccinul anti-covid, dar și asupra unui subiect publicat în presa franceză, în publicația Lancet. Respectiva publicație făcea afirmații, precum că cei vaccinaţii transmit mai repede COVID-19 decât nevaccinaţii.

Deși afirmațiile proveneau dintr-o publicație străină, discuțiile din platoul emisiuni de la Antena 3 au degenera, sunt de părere reprezentanții CNA. De aceea s-a decis amendarea cu 10.000 de lei.

Amenda a venit și ca urmare a afirmațiilor făcute de Monica Pop, care declara: „Aduceţi-vă aminte în ce hal au sărit la gâtul nostru când noi am spus acelaşi lucru, că vaccinaţii se infectează şi transmit.

CNA a mai amendat și săptămâna trecută aceeași emisiune Antena 3, justificând că atunci au fost folosite de invitatul din platou „mesaje antivacciniste”. Mircea Toma, unul din reprezentanții CNA care a fost de acord cu amendarea, declara, conform PaginadeMedia:

„Domnul Răzvan Dumitrescu îşi selecţionează şi invitaţii şi informaţiile doar din zone care sunt croite pe antivaccin. Are un fel de orbire selectivă faţă de informaţiile abundente, accesibile şi care sunt corecte cu privire la vaccin. Foloseşte informaţii ambigue şi scoase din context.”

Urmăriți Playtech.ro și pe