04 ian. 2020 | 08:16

Mihai Constantinescu ar fi trebuit să împlinească azi 74 de ani. Cum și-a sărbătorit ultima zi de naștere în viață

Știri generale
Mihai Constantinescu ar fi trebuit să împlinească azi 74 de ani. Cum și-a sărbătorit ultima zi de naștere în viață
Cum și-a sărbătorit Mihai Constantinescu ultima zi din viață - astăzi ar fi împlinit 74 ani

Mihai Constantinescu s-a născut pe București, RS România și a decedat pe , București, România. Afost un cântăreț român de muzică ușoară.

Cum și-a sărbătorit Mihai Constantinescu ultima zi din viață – astăzi ar fi împlinit 74 ani

A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în 1973. În 1972 a terminat Școală Populară de Artă, la clasa Florica Orăscu. În 1975 a obținut premiul al III-lea la Festivalul ȘlagĂrelor de la Dresda cu piesa „Am visat”, interpretată de Corina Chiriac.

În 1981 a obținut premiul I la emisiunea concurs “Șlagăre în devenire” cu piesă “I.E.F.S ura!”. A făcut parte din corul de copii ai Radiofuziunii, iar în 1964 a intrat în grupul Mondial. Tot în această perioada a început să îi apară primele piese, printre care și piesă „Păpușă”.

Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu

A cântat cu trupa lui Petre Magdin „Modern Group”. Primele înregistrări s-au făcut la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul lui Petre Magdin. Mihai a fost remarcat de Titus la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu. A făcut parte alături de Olimpia Panciu și Marius Țeicu din trio-ul lansat de Titus Munteanu. În 1999 a scos single-ul „Iubim și câinii vagabonzi”. Unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc, lansat în 2003 conține piese scrise de Mihai Constantinescu.

A avut turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, SUA și în câteva state din Vestul Europei. În mai 2002 a primit Diplomă de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare “O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. Tot în 2002, editura muzicală a Uniunii Compozitorilor Muzicologi din România i-au editat un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.

Problemele de sănătate ale lui Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu a murit pe 29 octombrie 2019, după ce pe 12 mai 2019 a suferit un stop cardio-respirator. El a ajuns la terapie intensivă, unde, din nefericire, starea lui a rămas foarte gravă, ca urmare a unui al doilea stop cardio-respirator.

Mihai Constantinescu a suferit două operaţii pe cord. În 2007 ani i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a suferit o intervenție prin care i s-au montat două stenturi. Artistul a avut probleme cardiace și înainte de Paștele din 2019, fiind internat la Spitalul Universitar București.  În mai 2019, artistul a suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind în comă.

Cum și-a sărbătorit ultima zi de naștere în viață

Deși în urmă cu un an artistul suferise o a doua intervenție pe cord deschis, Mihai Constantinescu și-a sărbătorit alături de iubita sa soție împlinirea a 73 de ani. În ciuda faptului că toți cunoscuții artistului spuneau că starea acestuia de sănătate este șubredă, acesta a declarat că se simte extraordinar și că nu îi vine să creadă că a trecut din nou printr-o asemenea experiență.

Mihai Constantinescu și soția sa

Astăzi Mihai Constantinescu ar fi împlinit 74 ani – cum a sărbătorit ultima aniversare.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
ORDIN pentru românii care au făcut armata. Este obligatoriu să se prezinte!
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind ADERAREA la Schengen. AUSTRIA a făcut ANUNȚUL
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro