Mihai Bobonete, alt mesaj dur, cu rol educativ, în ”Las Fierbinți”. Fără ecou, însă: ”Nu-mi aduc aminte să se fi schimbat ceva” EXCLUSIV

Mihai Bobonete, alt mesaj dur, cu rol educativ, în ”Las Fierbinți”. Fără ecou, însă: ”Nu-mi aduc aminte să se fi schimbat ceva” EXCLUSIV
Mihai Bobonete joaca rolul lui Bobita din Las Fierbinti

Actorii și scenariștii serialului „Las Fierbinți” (PRO TV) continuă să transmisă mesaje puternice românilor, sub forma unor replici sau a unor monologuri memorabile. Cel mai recent moment i-a aparținut personajului Bobiță, interpretat de Mihai Bobonete. El a declarat, exclusiv pentru Playtech Știri, că, din păcate, toate aceste scenete, care s-ar dori și cu rol educativ, rămân însă fără ecou.

Bobiță din Las Fierbinți, mesaj dur, dar cu rol educativ. „Nu-mi amintesc să se fi schimbat ceva”

Mihai Bobonete a vorbit, în recenta sa scenetă din „Las Fierbinți”, despre maniera în care se comportă românii în public, și care nu ezită să scuipe „pe un bulb de lalea abia înflorit” și să repete gestul ca să le dovedească celor din jur că se pricep la așa ceva. Însă, dincolo de nesimțirea unora dintre conaționali, personajul Bobiță a adus în discuție și inventivitatea unora dintre noi.

„Uite, Ardiles, se pricepe la furat. La asta se pricepe el, dacă nimeni nu l-a învățat nimeni altceva”, mai spune, la un moment dat, personajul lui Mihai Bobonete, adaugând că el, Bobiță, „i-ar sui în căruță”, pe acest tip de români”, inclusiv pe el, și i-ar trimite în diverse locuri, în special peste hotare, ca să deprindă și alte lucruri.

Ce spune Mihai Bobonete despre rolul educativ din ”Las Fierbinți”

Chestionat de reporterii Playtech Știri, pe această temă, Mihai Bobonete susține că similitudinea unora dintre replicile personajelor din acest serial, care-i încântă pe români, de peste un deceniu, și realitate e notă obișnuită, de acum, asupra cărora actorii din distribuție nu se mai apleacă cu atenție.

„Noi primim replicile și le interpretăm cu profesionalismul de care e capabil fiecare dintre noi. Nu știm cine le scrie și nici nu avem timp, la o adică, să ne punem întrebări pe tema asta”, ne-a precizat Mihai Bobonete.

Nimic nu s-a schimbat

Pe de altă parte, el a adăugat că „nu-și aduce aminte să se fi schimbat ceva”, după replicile de duh ale serialului, pe diverse teme.

„Nu-mi aduc aminte să se fi schimbat ceva în bine după anumite replici din serialul nostru”, mai spune Mihai Bobonete, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Mihai Bobonete și personajul Bobiță nu sunt la prima ispravă de acest gen. Anul trecut, „Bobiță” a avut de transmis un mesaj către primarii țării. Într-o discuție cu primarul Vasile, din serial, Bobiță a dorit să afle cum își dorește să-l țină minte oamenii: „Ce vrei să zică Vasile, când vor veni cu flori la mormântul tău? Ceva de genul ”Băi, primarul ăsta a făcut, dar a și furat?” sau să zică  ”Bă, a furat, dar a și făcut!?”.

Robi și Celentano, alte momente memorabile

Pe de altă parte, memorabil rămâne și monologul polițiștului Robi, difuzat, anul trecut, de Crăciun, în care actorul Leonid Doni își întreba consătenii ce mai înseamnă în prezent această sărbătoare: „Voi nu vedeți cât de săraci suntem? De ce să fim și răi? De ce?”, sunau întrebările fără răspuns ale personajului Robi.

Însă, cel mai impresionant moment rămâne cel în care Celentano, alias Adrian Văncică, a interpretat poezia „Țara mea”, episod difuzat chiar de Ziua Națională, pe 1 Decembrie, în 2016: „România, țara mea/, La mulți ani, de ziua ta/, Eu n-am flori, tu n-ai bomboane/, Ai oameni prin tomberoane/, Ce-ai fost și ce-ai ajuns/, Că dau veselia în plâns”, era o parte a mesajului transmis de celebrul personaj Celentano. Adrian Văncică e, de fapt, și unul dintre scenariștii serialului de mare impact.