Mihai Bendeac, gest emoționant pentru Draga Olteanu Matei. Îți vor da lacrimile

Mihai Bendeac, gest emoționant pentru Draga Olteanu Matei. Îți vor da lacrimile
Adio, Draga Olteanu Matei. Colegii de breaslă o deplâng. Mihai Bendeac, gest emoționant

Este doliu în lumea teatrului și filmului românesc. Vestea tristă a acestei zile: actrița Draga Olteanu Matei a murit noaptea trecută. Era internată de vineri la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, la Terapie Intensivă. Colegii de scenă, printre care Maia Morgenstern și Alexandru Arșinel, deplâng dispariția acesteia. Și Mihai Bendeac și-a manifestat tristețea în fața nefericitului eveniment, pe rețelele de socializare.

„S-a mai stins o stea”, a scris Mihai Bendeac pe internet, alături de o scenetă cu Draga Olteanu Matei și Puiu Călinescu

Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Era internată de vineri la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, la Terapie Intensivă, fiind transferată acolo de la Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

„Din păcate, evoluția a fost una nefavorabilă și pacienta a decedat în această noapte, la 02:18. Era susținută din punct de vedere hemodinamic și respirator de colegii din Terapie Intensivă, de echipamente și echipamente. Din păcate, fiind vorba despre 87 de ani, de boli cardiovasculare, evoluția a fost nefavorabilă și s-a declarat decesul.

Inițial, aceasta a răspuns la terapie, mă refer la transfuzia de sânge și la umplerea volemică, dar starea ei s-a menținut critică. Tot timpul a fost în Terapie Intensivă și a fost ventilată mecanic”, a explicat în această dimineață Diana Cimpoeșu, șeful UPU-SMURD Iași.

Colegii de scenă, apropiații și admiratorii o deplând pe actriță

Alexandru Arșinel a spus că acum dispare una dintre cele mai mari artiste: „Jucam în Plojnița și la final venea rândul la ieșit la aplauze. Ieșeam cu ea, la un moment dat, și în generozitatea ei, a ieșit o dată, după aia n-a mai vrut și a zie – ieși, că este spectacolul tău, e meritul tău – Un lucru mai rar întâlnit la artiști”.

Maia Morgenstern spune că Draga Olteanu Matei a influențat-o mult în destinul artistic: „Când mergeam la Piatra Neamț, în ultimii ai ai existenței domniei sale pe pământ, era la spectacolele noastre, se interesa, se ocupa și își canaliza întreaga energie pentru a dărui, pentru a fi alături de trupele de tineri și de foarte tineri”.

Printre alți apropiați sau pur și simplu admiratori care au lăsat un mesaj în memoria regretatei actrițe s-a numărat și Mihai Bendeac, care a publicat pe pagina sa de Facebook un scurt mesaj, alături de o scenetă cu doamna cinematografiei și teatrului românesc, în care aceasta a jucat alături de Puiu Călinesc.

„S-a mai stins o stea a cinematografiei românești. Draga Olteanu Matei alături de Puiu Călinescu într-o scenetă a programului de revelion din 1989”, a scris Mihai Bendeac pe Facebook.