Deși deschiderea unui business în timp de criză poate părea contraintuitivă, există o serie de avantaje de care poți beneficia. Mihaela, o tânără din Iaşi, scoate bani şi zâmbete din șosete desperecheate. Cum a apărut afacerea inedită la care nu te-ai fi gândit. Te-ar putea inspira să acționezi și tu.
În perioade de criză, precum cea pe care o tranzităm în prezent, oamenii vor întotdeauna să facă un ban în plus. Ar putea să pară contraintuitiv să-ți deschizi afacere în vremuri precare din punct de vedere economic, însă există și avantaje pe care ar trebui să le ai în vedere.
Multe costuri asociate cu deschiderea și funcționarea unei afaceri pot fi mai mici. În timp ce unele industrii se pot confrunta cu dificultăți în timpul unei crize, altele pot înregistra o cerere crescută pentru produsele și serviciile lor. De exemplu, în timpul pandemiei, comercianții cu amănuntul online, serviciile de livrare și furnizorii de servicii de telesănătate au înregistrat o creștere a cererii pe piață.
Faptul că unele întreprinderi ajung să se închidă, în vremuri de criză, înseamnă, de fapt, o oportunitate pentru tine de a furniza produse sau servicii în locul altora. Crizele necesită adesea ca întreprinderile să fie flexibile și inovatoare, pentru a se adapta la circumstanțe în schimbare. Acest lucru poate conduce la noi idei și abordări care nu ar fi putut fi luate în considerare într-un mediu economic mai stabil.
Este esențial, bineînțeles, să analizezi riscurile și provocările cu care te-ai confrunta în cazul în care deschizi un business în vreme de criză. Ce trebuie să reții este că poți face bani din orice, după cum demonstrează Mihaela Sinescu, o tânără din Iași, care deține o afacere cu păpuși realizate din șosete desperecheate.
Totul a pornit de la nevoia de a-i oferi fetiței sale o păpușă. Mihaela Sinescu, o tânără din Iași, transforma șosetele desperecheate în păpuși simpatice sau răutăcioase. La început, a fost o joacă, însă în timp a realizat că are talent.
„Ca să facem o păpuşică prietenoasă din şoseţele marca Friendly Dolls avem nevoie de două şoseţele, una simplă şi mai deschisă la culoare să îi facem făţuca şi una colorată să îi facem corpul şi căciuliţa”, a spus Mihaela Sinescu, într-o intervenție televizată la Digi24.
A început să realizeze păpuși pentru apropiați și cunoscuți, apoi afacerea sa s-a extins. Comenzile nu au întârziat să apară, iar clienții se declară foarte mulțumiți de produsul final. Mihaela Sinescu a precizat că ar avea nevoie și de ajutor, pentru a putea face față solicitărilor.
„A fost doar ca un hobby şi pot să recunosc sincer că în momentul de faţă e o mică afacere. Chiar îmi doresc să îmi găsesc pe cineva să mă ajute deoarece mă cam depăşeşte şi vreau ca toată lumea să fie mulţumită şi să aibă o păpuşică din şoseţele colorate”, a mai spus tânăra din Iași.
Te-ar putea interesa și: Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura. Au făcut furori în toată Europa și în SUA
O păpușă realizată din șosete desperecheate presupune de la o oră până la cinci ore de muncă. Ciorapii sunt umpluți cu vatelină antialergenică, apoi se lucrează cu acul, ața și foarfeca. O păpușă costă între 30 și 100 de lei.