Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura. Au căutat o activitate cu care să-și umple timpul liber. Mai târziu, au devenit populare pe rețelele sociale. Comenzile au început să curgă – atât din țară, cât și din străinătate. Vârstnicele au făcut furori în toată Europa și în Statele Unite ale Americii. Ce vând și cum realizează produsele.
Trei pensionare din județul Cluj au reușit să dea lovitura cu o afacere sustenabilă. Totul a pornit sub forma unei activități de petrecere a timpului liber. Odată cu atingerea vârstei de pensionare, Rodica Luca, Angela Măcicăşan și Maria nu mai aveau ce să facă cu orele libere din zilele lor. Astfel, s-au hotărât să se apuce de un meșteșug.
„După ce ne-am pensionat, în timpul nostru a rămas un gol şi atunci ne-am pus problema ce facem cu golul ăla, cu ce-l umplem? Am avut o profesoară, cu ghilimelele de rigoare, o femeie foarte pricepută, care s-a sacrificat aici mult timp cu noi, până când am înţeles cum urzim, cum punem firele pe război să ţesem”, a spus Angela Măcicăşan, una dintre cele trei pensionare din județul Cluj.
Astfel, vârstnicile s-au apucat de țesut la război covoare din blugi vechi sau din astfel de articole vestimentare care prezentau defecțiuni. În satul Sânnicoară din județul Cluj, războiul merge de dimineața până în orele târzii ale serii.
La început, activitatea lor a fost cunoscută doar la nivel local. Ulterior, prin intermediul rețelelor sociale, cele trei românce au devenit populare pe internet. Comenzile au început să curgă în țară, precum și peste hotare.
Preșurile țesute de Rodica Luca, Angela Măcicăşan și Maria au ajuns peste tot în România. De peste hotare, cele trei pensionare au primit comenzi din Danemarca, Olanda, Belgia și Statele Unite ale Americii.
Clienții celor trei pensionare din Sânnicoară se declară foarte mulțumiți de produsele pe care le achiziționează. Mulți români vor să revină cu noi comenzi, potrivit informațiilor din spațiul public.
„Au dat o nouă viaţă unor obiecte care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi. Aceasta înseamnă să fii sustenabil în ziua de azi: să-ţi pese şi să găseşti resurse”, a explicat Claudia Nicolau-Penda, creator grup sustenabilitate, într-o intervenție la Observator News.
Citește și: Afacerea cu care două românce au dat lovitura. Produsele lor ajung să coste sute de lei, sunt foarte căutate
Un metru de covor de blugi realizat de pensionarele din județul Cluj se vinde cu 50 de lei. Veniturile pe care vârstnicile le încasează sunt investite în activitățile de la atelier. Ce mai rămâne se donează în scopuri sociale.