14 feb. 2023 | 16:58

Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura. Au făcut furori în toată Europa și în SUA

Știri generale
Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura. Au făcut furori în toată Europa și în SUA
Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura. Primesc comenzi nu numai din țară, ci și din străinătate.

Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura. Au căutat o activitate cu care să-și umple timpul liber. Mai târziu, au devenit populare pe rețelele sociale. Comenzile au început să curgă – atât din țară, cât și din străinătate. Vârstnicele au făcut furori în toată Europa și în Statele Unite ale Americii. Ce vând și cum realizează produsele.

Afacerea cu care trei pensionare din România au dat lovitura

Trei pensionare din județul Cluj au reușit să dea lovitura cu o afacere sustenabilă. Totul a pornit sub forma unei activități de petrecere a timpului liber. Odată cu atingerea vârstei de pensionare, Rodica Luca, Angela Măcicăşan și Maria nu mai aveau ce să facă cu orele libere din zilele lor. Astfel, s-au hotărât să se apuce de un meșteșug.

„După ce ne-am pensionat, în timpul nostru a rămas un gol şi atunci ne-am pus problema ce facem cu golul ăla, cu ce-l umplem? Am avut o profesoară, cu ghilimelele de rigoare, o femeie foarte pricepută, care s-a sacrificat aici mult timp cu noi, până când am înţeles cum urzim, cum punem firele pe război să ţesem”, a spus Angela Măcicăşan, una dintre cele trei pensionare din județul Cluj.

Astfel, vârstnicile s-au apucat de țesut la război covoare din blugi vechi sau din astfel de articole vestimentare care prezentau defecțiuni. În satul Sânnicoară din județul Cluj, războiul merge de dimineața până în orele târzii ale serii.

La început, activitatea lor a fost cunoscută doar la nivel local. Ulterior, prin intermediul rețelelor sociale, cele trei românce au devenit populare pe internet. Comenzile au început să curgă în țară, precum și peste hotare.

Cu cât se vinde un preș țesut din blugi vechi sau deteriorați

Preșurile țesute de Rodica Luca, Angela Măcicăşan și Maria au ajuns peste tot în România. De peste hotare, cele trei pensionare au primit comenzi din Danemarca, Olanda, Belgia și Statele Unite ale Americii.

Clienții celor trei pensionare din Sânnicoară se declară foarte mulțumiți de produsele pe care le achiziționează. Mulți români vor să revină cu noi comenzi, potrivit informațiilor din spațiul public.

„Au dat o nouă viaţă unor obiecte care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi. Aceasta înseamnă să fii sustenabil în ziua de azi: să-ţi pese şi să găseşti resurse”, a explicat Claudia Nicolau-Penda, creator grup sustenabilitate, într-o intervenție la Observator News.

Citește și: Afacerea cu care două românce au dat lovitura. Produsele lor ajung să coste sute de lei, sunt foarte căutate

Un metru de covor de blugi realizat de pensionarele din județul Cluj se vinde cu 50 de lei. Veniturile pe care vârstnicile le încasează sunt investite în activitățile de la atelier. Ce mai rămâne se donează în scopuri sociale.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Testul auto la care au picat și șoferii experimentați: care este ordinea de trecere în intersecție?
Click.ro
VIDEO. S-au înecat sub ochii rudelor: Scene de haos în Congo după ce un feribot supraîncărcat s-a scufundat
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Prima miniserie franțuzească Max Original, lansată pe piață. Când va putea fi vizionată în România
EVZ.ro
Cine este Loredana Salanță, câștigătoarea Miss Universe România 2024. Este mămică și a mai reprezentat țara noastră și la alte concursuri de frumusețe
Spynews
Ungurii au loc foc. Scandal monstru, s-a decis excluderea: Urâm România!
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Se dau AJUTOARE de 500 de lei! Cine primește BANII
Mediaflux
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro