Mihaela Buzărnescu, trimisă la vestiare de organizatori, la Wimbledon 2022. Explicația româncei și ce a făcut în meciul din primul tur

Mihaela Buzărnescu, trimisă la vestiare de organizatori, la Wimbledon 2022. Explicația româncei și ce a făcut în meciul din primul tur
Mihaela Buzărnescu a avut probleme cu echipamentul înaintea partidei din primul tur de la Wimbledon

Mihaela Buzărnescu, trimisă la vestiare de organizatori, la Wimbledon 2022. Ocupantă a locului 127 WTA a avut parte de un incident înaintea partidei din primul tur, contra germancei Nastasja Schunk. Oficialii competiției au avut ceva de obiectat la vestimentația româncei. Mihaela Buzărnescu a fost nevoită să se conformeze, abia apoi a putut juca partida din cadrul turului 1.

Mihaela Buzărnescu, trimisă la vestiare de organizatori, la Wimbledon 2022

Mihaela Buzărnescu, trimisă la vestiare de organizatori, la Wimbledon 2022. Jucătoarea din România a avut parte de un incident înaintea partidei din primul tur contra germancei Nastasja Schunk. Oficialii turneului n-au fost de acord cu ținuta lui Miki ce nu respecta codul vestimentar obligatoriu la competiția britanică.

Conform acestuia, jucătorii și jucătoarele trebuie să aibă echipament complet alb, fără inserții de alte culori. Mihaela Buzărnescu (33 de ani) avea un element vestimentar negru ce se zărea pe sub tricou, astfel încât a fost pusă de supervizorul meciului să se schimbe.

„Bustiera mea avea prea mult negru și se vedea aici deasupra (n.r. – zona bustului) și trebuia să o schimb. Cea albă pe care o aveam eu era prea transparentă și se vedea totul pe dedesubt și nu puteam să o port, așa că am împrumutat de la antrenoarea mea, am luat bustiera ei. Asta e, bine că ne-am descurcat”, a explicat Mihaela Buzărnescu, pentru Eurosport, la finalul partidei, unde se pot vedea și imagini cu incidentul.

Ce s-a întâmplat cu românca

Pentru Mihaela Buzărnescu, tot răul a fost spre bine. Ea a trecut lejer de Nastasja Schunk, scor 6-4, 6-2, după o oră și 17 minute de joc. În turul 2, Buzărnescu va juca împotriva învingătoarei din partida Coco Gauff – Gabriela Ruse. Românca va intra și în posesia unui cec în valoare de 91.116 de euro. Ea este a treia jucătoare din țara noastră care se califică în turul secund, după Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Mihaela Buzărnescu (33 de ani) a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, după despărțirea de Marco Dulca, jucătorul de la Chindia Târgoviște. Tenismena l-a acuzat pe fotbalist de abuzuri și violență psihică.

„Este un subiect destul de delicat și nu aș vrea să intru în detalii. Ceea ce este pe plan emoțional este lăsat deoparte față de partea profesională. Pentru mine contează partea profesională acum, enorm, și pe asta mă bazez.

Sper să fie din ce în ce mai bine. Faptul că sunt sănătoasă și pot să joc este cel mai important lucru. Și liniștită… sigur, vor veni toate la un moment dat. Mă bucur că sunt sănătoasă”, a declarat Mihaela Buzărnescu, cu ceva timp în urmă.

Mihaela Buzărnescu a fost chinuită de accidentări în ultima perioadă, ultima suferind-o chiar înainte de Wimbledon. „Am o fisură pe menisc, ligamentele colaterale sunt și ele fisurate, așa că am scăpat ca prin minune de a nu fi operată”, a mai spus ea, la Eurosport.