Mihaela Buzărnescu a redescoperit succesul. Ce a făcut jucătoarea după despărțirea de Mario Dulca

Mihaela Buzărnescu a redescoperit succesul. Ce a făcut jucătoarea după despărțirea de Mario Dulca
Mihalea Buzărnescu s-a despărțit „cu scântei” de fotbalistul Marco Dulca, după doar șase luni de relație

Mihaela Buzărnescu a redescoperit succesul. Jucătoarea care va împlini 34 de ani pe 4 mai s-a despărțit, luna trecută, după doar 6 luni de relație, de Marco Dulca, jucătorul Chiendiei Târgoviște și fiul lui Cristi Dulca, antrenorul naționalei feminine. Ruptura a fost una destul de dură, tenismena acuzându-și fostul iubit de abuzuri psihice și verbale. Mihaela Buzărnescu nu mai câștigase un meci din luna noiembrie, acum ea punând capăt unei serii de șase eșecuri consecutive.

Mihaela Buzărnescu a redescoperit succesul

Mihaela Buzărnescu a redescoperit succesul. Fosta ocupantă de locului 20 WTA, în 2018, s-a despărțit, după șase luni, de Marco Dulca, fotbalistul Chindiei Târgoviște și component al naționalei la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio.

Ruptura nu s-a produs fără „scântei”, Buzărnescu acuzându-și fostul iubit de abuzuri psihice și verbale.

„Aceste ultime 6 luni au fost foarte grele pentru mine, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Sunt atât de recunoscătoare că am revenit după accidentare și că pot juca din nou.

În viața personală am pus totul pe tavă, m-am implicat total, la fel cum o fac și în viața profesională. Dumnezeu știe prin ce am trecut, dar eu am fost cea care a acceptat insultele, umilințele, rănile, acuzațiile produse de imaginația lui. Ce abuz mental!

Aceste lucruri lasă urme. Toate relele pe care le-am primit și prin care am trecut se vor transforma în ceva bun pentru mine, într-un anumit moment”, a scris Mihaela Buzărnescu, pe Instagram, conform gsp.ro.

Ce a făcut jucătoarea după despărțirea de Mario Dulca

Mihaela Buzărnescu a fost chinuită de accidentări și a trecut printr-o perioadă dificilă în plan sportiv. Ultima sa victorie data de la jumătatea lunii noiembrie, într-un turneu ITF minor, din Luxemburg. De atunci, românca suferise șase înfrângeri la rând, printre care și cea cu Iga Swiatek, din meciul de Fed Cup contra Polniei, 1-6, 0-6.

Mihaela Buzărnescu „a spart gheața” în acest an și a reușit prima a victorie din 2022. Actualmente pe locul 125 WTA, ea a reușit să o învingă, miercuri, pe sârboaica Natalija Stevanovic, în prima rundă a turneului ITF de la Istanbul. Buzărnescu, a doua favorită a turneului de la Istanbul, s-a impus cu 6-4, 2-6, 6-3. Meciul a durat două ore şi 39 de minute. În optimi, Miki o va întâlni, astăzi, pe britanica Katie Swan (225 WTA).

„Joc doar cu injecții în braț”

Mihaela Buzărnescu a explicat într-o postare pe Instagram că în ultimul timp s-a confruntat cu a cincea accidentare majoră din carieră. Ea a mai dezvăluit și sacrificiile pe care un jucător profesionist le face, sportivii neavând un job cu program fix, „de la 9 la 18.00”

„Noi, sportivii de performanță, adica cei care care își sacrifică viața și corpul pentru un sport, suntem puși la multe încercări de-a lungul anilor. Majoritatea dificile, câteva și plăcute sau cum le numim noi, recompense. Din acest motiv suportul celor din jurul nostru este vital pentru a avea puterea de a merge mai departe la fiecare hop.

Job-ul nostru nu este un „9:00 la 18:00”, ca apoi să ieșim seara cu prietenii sau să ne permitem luxul de a sta la cina cu cei dragi, nu – job-ul nostru este un iceberg al cărui vârf se vede foarte puțin. Jobul nostru înseamnă sărbători sacrificate, nopți prin aeroporturi, deplasări săptămânale, antrenamente intense și multe accidentări, mulă durere.

Poate nu se știe, însă momentan eu joc doar cu injecții în braț, injecții ce nu sunt făcute să trateze, ci sa mascheze durerea. Sunt convinsă, criticile vor aparea din nou și din nou, însă eu trag în continuare până îmi îndeplinesc visul de a mai reprezenta încă o dată România la Olimpiada de la Paris din 2024.”, a scris Buzărnescu, pe contul ei de Instagram.

Mihaela Buzărnescu a ocupat locul 20 mondial în august 2018. După ce a câștigat primul titlu WTA, la San Jose, ea s-a accidentat grav la Rogers Cup din Canada, unde a suferit o ruptură de ligamente. După aceea, ea nu a mai putut să revină la forma de atunci, Buzărnescu coborând, la ora actuală, pe locul 125.