Echipa României de Fed Cup întâlnește Polonia. Tricolorele au pierdut primele două meciuri

Echipa României de Fed Cup întâlnește Polonia. Tricolorele au pierdut primele două meciuri
Echipa României de Fed Cup pentru meciul cu Polonia: Irina Begu, Andreea Prisăcariu, Horia Tecău (căpitan-nejucător), Mihaela Buzărnescu și Andreea Mitu

Echipa României de Fed Cup întâlnește Polonia. Tricolorele joacă astăzi și mâine, în deplasare, la Radommeciul de baraj pentru calificarea la turneul final al competiției ce a fost redenumită Billie Jean King Cup. Partida constituie și debutul lui Horia Tecău în postura de căpitan-nejucător al formației noastre. Acesta s-a confruntat cu numeroase probleme de efectiv, din cauze medicale. Meciul dintre echipa României și cea a Poloniei debutează vineri, de la ora 14.00, cu prima partidă de simplu.

Echipa României de Fed Cup întâlnește Polonia

UPDATE. 17.45 Iga Swiatek (1 WTA) a învins-o clar, scor 6-1, 6-0, pe Mihaela Buzărnescu, într-o partidă care a durat doar 56 de minute. Polonia – România, 2-0, după prima zi a întâlnirii de la Radom. Sâmbătă se vor disputa restul partidelor.

UPDATE 16.25 Irina Begu (63 WTA) a cedat în trei seturi în fața Magdei Linette (58 WTA), scor 1-6, 6-4, 2-6, în prima partidă a întâlnirii Polonia – România din Fed Cup. Va urma duelul dintre Mihaela Buzărnescu (123 WTA) și Iga Swiatek, noul lider mondial din WTA.

Echipa României de Fed Cup întâlnește Polonia. Horia Tecău a fost urmărit de ghinioane la debutul său în postura de căpitan-nejucător al tricolorelor. Pe rând, Simona Halep (accidentată), Jaqueline Cristian (accidentată), Gabriela Ruse (nerefăcută după Covid-19) și Raluca Olaru (cu probleme după Covid-19) au fost înlocuite de alte jucătoare.

„Ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă la acest meci foarte important și dificil, dar pregătim cât de bine putem. Am încredere că putem face surpriza, de a învinge Polonia. Monica Niculescu e o jucătoare importantă în echipa noastră, încercăm să fim cât mai bine pregătiți. Pentru mine, șansele sunt 50-50%”, a declarat căpitanul nejucător al naționalei feminine, înainte de plecarea spre Polonia.

Care e programul partidelor

Echipa României de Fed Cup a suferit o nouă lovitură imediat după sosirea la Radom, locul unde va avea loc partida. Monica Niculescu a fost depistată cu Covid-19 și a fost izolată în hotel. Tecău a fost obligat s-o convoace pe Andreea Prisăcariu (324 WTA), „rebela tenisului românesc”, mai cunoscută pentru tatuajele sale, decât pentru rezultatele din circuit.

Echipa României le mai are în componență pe Irina Begu (63 WTA), Mihaela Buzărnescu (123 WTA), Andreea Mitu (103 WTA, la dublu). De cealaltă parte, Polonia se bazează pe Iga Swiatek, noul lider mondial, care are o serie de 17 victorii consecutive în acest sezon.

Conform tragerii la sorți efectuată joi, Irina Begu, principala jucătoarea a României în această dublă, va deschide duelul cu Polonia. Ea va juca vineri, de la ora 14.00, cu Magda Linette (58 WTA, 30 de ani). Al doilea duel al zilei le va aduce față în față pe Mihaela Buzărnescu (123 WTA, 33 de ani) și pe Iga Swiatek (20 de ani, 1 WTA).

Iga Swiatek noul lider mondial, joacă în formația adversarelor

Sâmbătă, meciurile vor începe la ora 12.00. După cele două partidei de simplu, Irina Begu – Iga Swiatek și Mihaela Buzărnescu – Magda Linette, va avea loc și disputa de la dublu, Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu – Magdalena French/ Alicja Rosolska.

„Este o provocare, o situaţie specială. Din păcate pentru noi, au fost câteva cazuri de accidentări şi alte probleme, dar nu mă concentrez pe aceste lucruri.

Am început să ne pregătim şi nu ne gândim decât la meciuri. Am încercat să gestionez fiecare moment când a apărut şi să întregesc echipa cum a apărut ocazia. Situaţiile acestea prezintă nişte oportunităţi să se întâmple alte lucruri”, a spus Tecău într-o conferință de presă, conform gsp.ro.

Echipa României a atins semifinalele Fed Cup, acum 3 ani, în aprilie 2019. Cu Simona Halep în frunte, tricolorele au pierdut dramatic, în deplasare, cu Franța. A fost meciul după care Halep a decis să se retragă din echipă.

Foto: Facebook/Romania Billie Jean King Cup Team/Cristina Hutu