Mihaela Bilic, avertisment clar pentru români. Ce substanțe chimice noi au fost descoperite

Mihaela Bilic, avertisment clar pentru români. Ce substanțe chimice noi au fost descoperite
Mihaela Bilic, avertisment pentru romani

Oamenii de știință au detectat peste 50 de noi substanțe chimice din mediul înconjurător în organismul uman. În principal, este vorba despre compuși ale căror efecte asupra sănătății se cunosc foarte puține informații.

Mihaela Bilic, avertisment clar pentru români

De altfel, unii dintre acești compuși se regăsesc în produsele de larg consum, precum tigăile antiaderente, cutiile de pizza și alte ambaleje, precum și în produsele cosmetice. Aceste constatări au fost făcute într-un studiu la care au participat femei însărcinate. Tot în cadrul studiului, au fost evaluați imediat după naștere și copiii pe care i-au adus pe lume. Încă nu se știe ce efect asupra sănătății 37 dintre cele 50 de chimicale.

Mihaela Bilic a spus că la Digi 24 că acest studiu indică care sunt provocările unui stil de viață comod, în care tendințele sunt spre alimente procesate și spre servirea din recipiente din plastic, de unică folosință.

Ce a spus nutriționistul

”Avem un ficat care este o uzină de toxifiere a lucrurilor rele care pot intra în organism. Toate aceste elemente care nici nu sunt identificate și al căror efect pe termen lung nu îl știm trebuie să nu depășească capacitatea organismului de a se proteja.

Trebuie ținut cont însă de faptul că studiul a fost făcut în rândul americanilor, care nu au un stil de viață tocmai sănătos. Este un exemplu de așa nu. În America, lucrurile au scăpat de sub control ca obiceiuri alimentare și ingrediente alimentare. Din cauza comodității nu mai sunt folosite farfurii clasice, se mănâncă din farfurii de unică folosință.

Despre plastic s-a vorbit în legătură cu anumiți componenți care trec în organism. Această industrializare, acest stil de viață comod vine cu avantaje și dezavantaje. Să ne gândim că recipientele de plastic sunt periculoase, să nu mai mâncăm atât de multe produse procesate, să ne întoarcem la gătit. Să mâncăm din farfurii, nu din plastic.

E un semnal de alarmă pentru un stil de viață care nu merge într-o direcție bună. Comoditatea de multe ori este plătită. În secolul XXI este o provocare cum să faci să trăiești, să mănânci mâncare gătită, nu procesată”, a spus Mihaela Bilic, potrivit sursei citate.

Mihaela Bilic a vorbit și despre Postul Paștelui, care care precizează că „40 de zile putem trăi doar cu apă. Este o chestiune pe care religia o știe, și este de comun acord cu medicina”. „Înainte de a apărea medicii nutriționiști, nu puteai să faci educație, atunci a venit religia și a spus – de două ori pe săptămână măcar, nu mâncați alimente de origine animală” a spus Bilic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI