Mihaela Bilic, atacată dur de un sportiv din cauza unor alimente pe care și tu le consumi zilnic: „Ar trebui să fie internată”

Mihaela Bilic, atacată dur de un sportiv din cauza unor alimente pe care și tu le consumi zilnic: „Ar trebui să fie internată”
Mihaela Bilic, atacată dur de un sportiv din cauza unor sfaturi despre câteva alimente periculoase. Ce a spus Andrei Roșu.

Mihaela Bilic, atacată dur de un sportiv de excepție, din cauza unor alimente controversate. Românul a sugerat că medicul ar trebui să fie internat în spital, pe fondul unor afecțiuni de natură psihică. S-a întâmplat după ce nutriționistul a recomandat, în mod indirect, consumul de mezeluri, spunând că produsele au rol benefic asupra organismului uman.

Mihaela Bilic, atacată dur de un sportiv

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din țara noastră. Recent, a făcut o serie de afirmații care au stârnit controverse în rândul românilor și mai ales pe internet. Într-unul dintre textele sale, nutriționistul a vorbit despre consumul de mezeluri și a lăudat pastrama, șunca și salamul.

Mihaela Bilic a susținut că produsele anterior amintite sunt, de fapt, „super-cărnuri” și că oamenii nu le apreciază suficient. În realitate, toată reputația bună a acestor alimente a fost stricată de nitriți, a spus nutriționistul.

„Cea mai mare concentrație de nitriți o găsim în legumele cu frunze și în rădăcinoase: ridiche, țelină, morcov, sfeclă, spanac, salată, fasole verde și mazăre. Apa de băut reprezintă 25% din aportul total de nitriți, iar carnea și mezelurile o mică parte. Data viitoare când puneți șunca la colț pentru conținutul de nitriți, gândiți-vă că țelina e la fel de vinovată!”, se arată într-un paragraf al unui text redactat de Mihaela Bilic.

Mai multe dintre cele redactate de Mihaela Bilic pot fi vizualizate în galeria FOTO a acestui articol. Nutriționistul s-a ales cu o mulțime de mesaje pline de critici, în urma recomandărilor sale. Mai ales în circumstanțele în care nu puțini sunt specialiștii în medicină care nu încurajează deloc o alimentație bazată pe cărnuri procesate.

„Această doamnă ar trebui internată”

Mihaela Bilic a fost atacată dur și de un maratonist român de excepție. Andrei Roșu, pe numele său, fost membru al formației „Gaz pe Foc”, a sugerat că nutriționistul ar trebui să fie internat la un spital special pentru pacienții cu probleme de natură psihică. Totul, din cauza faptului că promovează idei total nesănătoase pentru consumatori.

„Nu v-am zis că această doamna ar trebui internată. Sau, cel puțin, reclamată la Colegiul Medicilor și oprită din a da sfaturi la TV, radio etc. Degeaba încadrează OMS mezelurile în grupa 1 de carcinogeni, că vine doamna Bilic și ne atrage atenția că nu le apreciem suficient. Apoi, vin aici fanii doamnei Bilic, care îmi spun că nu am voie să zic nimic pe tema asta, pentru că nu sunt doctor. Și că, probabil, ăia de la OMS sunt proști”, s-a exprimat Andrei Roșu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De-a lungul timpului, Mihaela Bilic a oferit românilor nenumărate sfaturi privind produsele pe care le consumă. Nutriționistul a vorbit și despre băuturi banale care ajută la slăbit sau fructe care nu îngrașă. Nu toate afirmațiile sale au fost privite pozitiv de către internauți.

Urmăriți Playtech.ro și pe