24 dec. 2020 | 11:08

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit. Ce a răpus-o după chinul trăit anul acesta

Știri generale
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit. Ce a răpus-o după chinul trăit anul acesta
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit. Ce a răpus-o după chinul trăit anul acesta

Artista din Iași a ajuns în atenția presei după ce a suferit un accident bizar în propria sa casă. Acum, Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit în urma unei afecțiuni apărute la plămâni.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit

Decesul artistei a survenit în noaptea de 23 decembrie spre 24 decembrie, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului. Aceasta a dus o luptă grea în anul pandemic după ce, în luna mai, a suferit un accident casnic oribil. Conform apropiaților, solista era paralizată și ar fi luat și covid-19 din spital. Aceasta avea 52 de ani.

„Da, asa este, a avut şi Covid 19. De bacterie sau infectia nosocomiala nu va pot spune nimic. Probabil ca Spitalul va transmite un comunicat de presa. Cert este ca atunci când s-a întâmplat tragedia, s-a intervenit foarte târziu, după opt ore şi asta nu din vina medicilor. Avem patru procese pe rol care merg foarte, foarte lent. Pana acum ne-am ocupat de sănătatea sorei noastre Marinela, de acum ne vom ocupa de amintirea ei dar şi de a face lumina în acest caz”, a declarat Elena Heres, sora mezzosopranei Maria Macsim Nicoara, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pe 9 mai. Aceasta s-a accidentat grav după ce a căzut pe scările din casa sa. A fost descoperită de Codrin Nicoară, soțul ei de profesie pianist. Din păcate, familia ei a sunat la 112 abia a doua zi. Bărbatul a mărturisit anchetatorilor, la vremea accidentului, că soția lui ar fi consumat alcool.

„Cert este că mezzosoprana a consumat alcool în acea zi. Drept dovadă, surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii BZI că mezzosoprana avea o alcoolemie de 0,40 miligrame alcool pur în sânge, după ce a ajuns la spital. O valoare destul de mică, însă trebuie luat în calcul un aspect deosebit de important”, nota bzi.ro după accident.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, accident grav în luna mai

Când ambulanța a sosit la fața locului, femeia era într-o stare deplorabilă. Medicii susțin că femeia era în comă și prezenta mai multe leziuni grave la cap, torace și coloană. Nu i-au dat multe șanse de supraviețuire, dar o minune s-a produs.

Pe data de 16 iunie, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a fost mutată la Spitalul de Recuperare, informează libertatea.ro. Artista a trecut prin câteva intervenții chirurgicale, ultima operație fiind pe 9 septembrie 2020. Medicii susțineau atunci că starea ei e stabilă și că operația a fost un succes.

Pe data de 8 decembrie, familia a solicitat externarea mezzosopranei. Atunci se afla internată șla Spitalul Clinic de Recuperare unde fusese transferată de Spitalul Nicolae Oblu. Din păcate, Maria Macsim Nicoară a pierdut lupta cu viața din cauza unei embolii pulmonare, informează Bună Ziua Iași.

Colegii mezzosopranei sunt îndurerați

La scurt timp de la aflarea veștii morții sale, colegii de la Iași ai artistei au început să posteze mesaje de condoleanțe și de adio:

„Adio, Maria Macsim Nicoară, colega noastră dragă! Am sperat până în ultimul moment că mai rămâi cu noi… îți mulțumesc pentru tot! Dumnezeu să te așeze în Lumină!”, a postat Alexandru Constantin.

„S-a stins scumpa noastră colegă, Maria Macsim Nicoară … Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină…”, a publicat și Maria Grăjdeanu, prim-solistă la Opera din Iași.

„Maria Macsim Nicoară a plecat la ceruri. Un om dedicat și bun. Dumnezeu să o odihnească! Opera e mai săracă” – Mihai Vorvoreanu.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro