De ce suspendă sindicaliștii Metrorex greva generală

De ce suspendă sindicaliștii Metrorex greva generală

Sindicaliștii de la metrou au anunțat că suspendă greva generală pe care o programaseră miercuri, 21 noiembrie. Asta nu înseamnă că renunță la revendicări, este doar o amânare, în funcție de cum evoluează negocierile.

Greva generală de la metrou ar fi urmat să înceapă pe 21 noiembrie, în fiecare zi între orele 04:00 – 16:00, până când conducerea Metrorex le va oferi angajaților majorări salariale de până la 42%.

Acum, pe 20 noiembrie, sindicaliștii s-au răzgândit (parțial) și au suspendat greva pentru că la conducerea Ministerului Transporturilor a fost schimbat Șova, cu Olguța Vasilescu. Sindicaliștii speră să aibă mai mult noroc cu ea, având în vedere că a fost atât de “generoasă” cu pensiile și salariile.

„Ca urmare a faptului că la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în ședință extraordinară, a hotărât amânarea declanșării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor și prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunțăm”, se arată într-un comunicat emis de Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Tribunalul București ar fi declarat nelegală greva de avertisment din 15 noiembrie, pe motiv că „Unitatea – Sindicatul Liber Metrou nu a respectat legea dialogului social.”

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor (încă nedemis din funcție) a declarat că majorarea salariilor angajaților Metrorex cu 42% e imposibilă și oricum va însemna creșterea tarifului pe călătorie, de la 2,5 lei, cât e în prezent, la patru lei. Prin urmare, majorarea salarială mai mult sau mai puțin întemeiată va fi suportată în parte de călători.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI