Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere

Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere
Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere

Epidemia de coronavirus impune în continuare măsuri drastice din partea autorităților, iar pentru prima dată în ultimele decenii, metroul bucureștean nu va circula în noaptea de Înviere.

Metrorex, decizie de ultimă oră. Ce se întâmplă cu metroul în noapte de Înviere

Metroul din București nu va circula în noaptea de Înviere, în contextul în care Ordonanța Militară cu numărul 2 interzice accesul publicului în lăcașurile de cult, este informația Metrorex, transmisă prin intermediul unui comunicat de presă remis astăzi pentru Agerpres.

„Informăm publicul călător că, în contextul actual şi ţinând cont de Ordonanţa Militară nr. 2/21.03.2020, care prevede la art. 9, alin. 2 că ‘se pot oficia slujbe în locaşele de cult de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online’, în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020, trenurile de metrou nu vor circula”, anunță Metrorex.

Astfel că, potrivit sursei citate, în restul perioadei sărbătorilor pascale, adică în intervalul 17 – 20 aprilie, metroul va circula conform următorului program: pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni – Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Străuleşti) la un interval de circa 11 minute.

Klaus Iohannis, mesaj ferm despre perioada sărbătorilor pascale

În legătură cu perioada pascală, președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj ferm, îndemându-i pe românii din diaspora să nu vină acasă.

„Am intrat în cea mai grea etapă. Prin măsurile luate din vreme am reușit să o întârzem pe cât posibil, de acum vor urma zile grele. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională. (…) Fac un apel către românii din diapora, necesar, dar care mă umple de tristețe. Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători! Venirea în sânul familiei este extrem de periculoasă. Anul acest vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță.  Păstrarea distanței unii față de ceilalți stopează transmiterea infecției. Trebuie ca românii să respecte în totalitate măsurile. Dragi români, doar respectând riguros regulile îi ocrotim pe cei apropiați. Este imperativ să stați acasă și să limitați deplasările doar la cele strict necesare. Evitați orice contact direct și spălați-vă pe mâini când vă întoarceți acasă. Nu vă abateți!”