Cum vrea Metrorex să rezolve aglomerația de la metrou

Cum vrea Metrorex să rezolve aglomerația de la metrou

Magistrala 2, Pipera-Berceni, este singura care a înregistrat o creștere a traficului în 2018. În acest sens, compania Metrorex pregătește o modernizare a liniei, astfel încât trenurile să circule la un interval mai mic față de acum. Însă, acest lucru va fi posibil abia peste patru ani.

Pe magistrala Pipera-Berceni, au fost validate de 69,46 milioane de călătorii, în 2018, cu aproape 771.000 mai multe ca în 2017, potrivit datelor Metrorex. Pe celelalte magistrale de metrou traficul a fost în scădere anul trecut față de 2017.

Mai exact, 38,5% din cei care au folosit metroul, anul trecut, au circulat pe M2, iar la la orele de vârf, trenurile care fac legătura între cartierele din sud și zona cu birouri din zona de nord sunt arhipline. Cele mai solicitate stații sunt, în general, Aviatorilor, Aurel Vlaicu si Pipera, dar și cele care au corespondență cu alte linii sau legătură cu importante centre de învâțământ, cum ar fi Universitate sau Piața Română, unde se află Academia de Studii Economice (ASE).

Compania Metrorex pregătește o modernizare a liniei, care va face ca trenurile să circule la un interval de doar 90 de secunde, față de 180 de secunde acum. Cel mai devreme, acest lucru s-ar putea întâmplă în 2023-2024, pentru că lucrările vor dura patru ani.

„Caietul de sarcini şi documentaţia de achiziţie a lucrărilor de infrastructură au termen de finalizare sfârşitul lunii februarie 2019. Valoarea estimată pentru înlocuirea căii de rulare pe întreaga Magistrală 2 de metrou (18,68 km cale dublă) şi a instalaţiilor de infrastructură aferente este de 104 mil. euro fără TVA”, a declarat Dumitru Șodolescu, directorul general al Metrorex.

Metrorex a încasat anul trecut peste 305,7 milioane de lei din vânzarea de bilete și abonamente, cu 1,67% mai mult ca în 2017. În condițiile în care anul acesta compania trebuie să susțină majorarea salarială de 20% acordată angajaților, în decembrie 2018, dar și angajările masive care trebuie făcute în condițiile în care se va da în circulație M5 Eroilor-Drumul Taberei. Șefii Metrorex iau în calcul o majorare a tarifelor pentru călătoria cu metroul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI