Grevă generală la metrou: când vor bloca Bucureștiul angajații Metrorex

Grevă generală la metrou: când vor bloca Bucureștiul angajații Metrorex

Sindicaliștii de la metrou a anunțat că vor face o nouă grevă generală în luna decembrie dacă nu li se satisfac revendicările.

După ce au amânat greva generală din 21 noiembrie, angajații Metrorex s-au strâns în fața Ministerului Transporturilor și au anunțat perioada când vor avea de gând să facă grevă.

Cel mai probabil, dacă nu li vor mări salariile, vor face grevă în perioada 15 – 20 decembrie, dar nu mai vor peste 40% majorare salarială, ci 38%. S-au răzgândit. E bine și cu câteva sute de lei în minus.

Dar, sindicaliștii spun că negocierile care vor avea loc acum sunt valabile doar un an. Adică va trebui să ne așteptăm la o nouă criză și să trebuiască să le suportăm salarii mai mari cu 100%, eventual…sau mai mult, de ce nu?

Greva generală ar fi trebuit să înceapă pe 21 noiembrie, în intervalul orar 04:00 – 16:00. Deci, circulația metroului ar fi fost reluată după ora 4 după-amiaza, adică se milostiveau să te ducă acasă, după ce ai fi întârziat jumătate din program la serviciu în acea zi, pentru că traficul Bucureștiului ar fi fost paralizat.

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Șova a declarat la B1 Tv că metroul se poate confrunta cu altă problemă. O companie deține o hotărâre judecătorească prin care poate cere executarea silită a Metrorex.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI