Tactica ”pământului pârjolit”. Oamenii își dau foc la case și mută chiar și mormintele. De ce

Tactica ”pământului pârjolit”. Oamenii își dau foc la case și mută chiar și mormintele. De ce
De ce își dau acești oameni foc la case

Oamenii din această regiune au decis să își dea foc la case înainte de a le părăsi. Aceștia au declarat deja că nu își vor lăsa locuințele pe mâna străinilor.

De ce își dau oamenii foc la case și mută chiar și mormintele

Locuitorii din regiunile aflate în apropierea Nagorno-Karabah, asupra cărora Azerbaidjanul urmează să recâștige controlul duminică, 15 noiembrie, au luat decizia de a-și incendia casele înainte de plecarea spre Armenia. Zeci de case au fost mistuite de flăcări în împrejurimi.

Un soldat din satul Charektar, din regiunea Kalbajar, care urmează să fie predată Azerbaidjanului, a spunea că ” aceasta este ultima zi, mâine soldații azeri vor fi acolo”. Potrivit Mediafax, sâmbătă dimineața cel puțin 6 case au fost incendiate în această regiune, urmând ca de duminică, Azerbaidjanul să recâștige controlul.

Nu își vor lăsa casele pe mâna străinilor

Potrivit unui material video postat vineri de BBC, oamenii au declarat că nu își vor lăsa casele în mâna străinilor și că deja se știe că toți cei din această regiune își vor incendia casele înainte de a pleca.

”Aceasta este casa mea, nu o pot lăsa pe mâna turcilor,” a spus proprietarul uneia dintre casele incendiate.

”Toată lumea își va arde casa astăzi (…) Ni s-a dat termen până la miezul nopții să plecăm. Am mutat și mormântul părinților, azerbaidjenii vor avea o plăcere să profaneze mormintele noastre, este insuportabil,” mai spune acesta.

Președintele Vladimir Putin a trimis un avertisment

Președintele Vladimir Putin, fiind implicat direct în medierea conflictului din Nagorno-Karabah, a trimis un avertisment cu privire la situația din regiune. El atrage atenția că în această provincie azeră cu populație majoritar armeană au apărut probleme considerabile.

Zeci de mii de oameni s-au refugiat în urma conflictului din Nagorno-Karabah, unde Rusia a mediat un acord între Armenia și Azerbaidjan care a pus capăt luptelor soldate cu mii de morți în șase săptămâni, a declarat vineri Vladimir Putin, potrivit agenţiilor Reuters și EFE, citate de Agerpres.
”În regiunea Nagorno-Karabah au apărut serioase probleme umanitare. Numărul persoanelor refugiate, conform unor date distincte, depășește zeci de mii”, a spus Putin la o reuniune despre situația din această provincie.
Potrivit președintelui rus, bilanțul victimelor luptelor începute la sfârșitul lunii septembrie este de peste 4.000 de morți, inclusiv civili, și peste 8.000 de răniți. Totodată, Vladimir Putin a anunțat crearea unui Centru Umanitar pentru Nagorno-Karabah. Acesta se va ocupa în special de reîntoarcerea refugiaților și va ajuta Armenia și Azerbaidjanul să interacționeze cu organizațiile internaționale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI